Στις τέσσερις οι άδειες για την φαρμακευτική κάνναβη

Η εταιρεία PHARMA ESSENZA CANNABIS Εταιρεία Φαρμακευτικής Κάνναβης ΑΕ, γίνεται η τέταρτη εταιρεία που παίρνει άδεια για την παραγωγή και εκμετάλλευση φαρμακευτικής κάνναβης.

Η επένδυση αφορά σε έκταση 85,3 στρεμμάτων στη θέση Δροσελή του δήμου Αδραβίδας – Κυλλήνης, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στις 60.

Εκτός από την PHARMA ESSENZA CANNABIS άδεια έχουν λάβει οι εταιρείες: BIOMECANN AE που εδρεύει στη Λάρισα και η επένδυσή της θα ανέλθει στα 9,5 εκατ. ευρώ, η BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ και η ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ.

Φάκελο για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής συνολικά 43 εταιρείες.

Το εκτιμώμενο συνολικό ύψος των επενδύσεων αγγίζει τα 529 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, όπως τον προσδιορίζουν οι εταιρείες ανέρχεται σε 2.862. Οι άδειες έχουν πενταετή διάρκεια, ενώ η επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνεται σε ετήσια βάση.

Της Αλεξάνδρας Γκίτση, capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί