Ιταλία: Σκάφος με 12 μετανάστες είχε ενοικιαστεί από την Ελλάδα για… τουρισμό!

Από εταιρεία στη Λευκάδα είχε ενοικιαστεί σε έναν Τούρκο και ένα Τσέχο το ιστιοπλοϊκό σκάφος με ελληνική σημαία, που εντοπίστηκε στις ακτές της Ιταλίας με μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, πριν από μερικές ημέρες στη Λευκάδα οι δυο αλλοδαποί απευθύνθηκαν στην εταιρεία και ζήτησαν να μισθώσουν το σκάφος, προσποιούμενοι ότι θέλουν να κάνουν περιήγηση στα ελληνικά νησιά. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του σκάφους που το είχε ενοικιάσει στη συγκεκριμένη εταιρεία, αντιλήφθηκε από το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) ότι το σκάφος αντί να κατευθύνεται προς τα ελληνικά νησιά αυτό είχε χαράξει πορεία προς την Ιταλία.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λευκάδας για την κλοπή του σκάφους. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής τα οποία ειδοποίησαν την ιταλική Ακτοφυλακή.

Το σκάφος τελικά εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν οι Ιταλοί λιμενικοί σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν πέραν του ναυλωτή ακόμη τέσσερα άτομα (πιθανόν μετανάστες) τα οποία έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του σκάφους επέβαιναν επιπρόσθετα άλλοι 12 μετανάστες.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί