Στο “παραπέντε” πρόλαβαν την πυρκαγιά στο δάσος της Κέρης! (Φωτο)

Τον καθοριστικό της ρόλο στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα μέλη του παραρτήματος Ηρακλείου της ΛΕΦΕΔ  απέτρεψαν την καταστροφή του δάσους της Κέρης, από φωτιά που προκλήθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (7/4), όταν οι Έφεδροι της ΛΕΦΕΔ, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας, διαπίστωσαν ότι ένας στύλος της ΔΕΗ, στην «καρδιά» του δάσους της Κέρης είχε πάρει φωτιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα.

Άμεσα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, την ΔΕΗ αλλά και την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου για το συμβάν, ενώ ασφάλισαν την περιοχή καθώς το δάσος της Κέρης αποτελεί πόλο αναψυχής και περιπάτου για δεκάδες πολίτες που το επισκέπτονται –κυρίως- τα Σαββατοκύριακα.

Με την άφιξη του συνεργείου του ΔΕΔΗΕ που διέκοψε την παροχή ρεύματος στην εγκατάσταση που υπάρχει στο σημείο, τα μέλη της ΛΕΦΕΔ συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών που αντιμετώπισαν την εστία της φωτιάς, πριν αυτή επεκταθεί, γεγονός που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που βρίσκονται κοντά στο αστικό κέντρο του Γαζίου αλλά και της πόλης του Ηρακλείου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Αξίζουν πολλά μπράβο στα στελέχη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου. Πρόλαβαν τα χειρότερα και απέδειξαν το πόσο απαραίτητες είναι αυτές οι περιπολίες, ακόμα και σε συνθήκες που φαινομενικά δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως επίσης ευχαριστούμε και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Η. για την ταχύτατη και καθοριστική παρέμβασή τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί