Στ. Κούλογλου: Τυπική ακροδεξιά θεωρία συνομωσίας τα περί ανταλλαγής συντάξεων και συμφωνίας των Πρεσπών

Οι ισχυρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η μη περικοπή των συντάξεων ήταν προϊόν ανταλλαγής με την συμφωνία των Πρεσπών, «είναι μια τυπική ακροδεξιά θεωρία συνομωσίας. Ότι τάχα δηλαδή βρέθηκαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί και η Μογκερίνι, και συνωμότησαν. Εκτός εάν επρόκειτο για κανένα άλλο κρυφό κέντρο εξουσίας ή κανέναν εξωγήινο που μίλησε με τον κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ο οποίος έχει καταθέσει επείγουσες ερωτήσεις στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φ. Μογκερίνι, και στον Επίτροπο Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί, ρωτώντας να μάθει «εάν όντως υπήρξε τέτοιου είδους συναλλαγή και εφόσον υπήρξε εάν αυτό συνιστά αλλαγή στον τρόπο που ασκείται τόσο η εξωτερική πολιτική όσο και η οικονομική πολιτική στην ΕΕ».

«Οι απαντήσεις που θα πάρουμε θα είναι κατηγορηματικές και καταπέλτης για την ΝΔ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης».

Στο ερώτημα, αν τον ενοχλεί το γεγονός, ότι ορισμένα στελέχη που πλέον συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα του επιτίθεντο με δηλώσεις τους, απάντησε μεταξύ άλλων στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο ευρωβουλευτής.

«Ασφαλώς και με ενοχλεί, αλλά στην πολιτική, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Εδώ βρέθηκαν στην ίδια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που αλληλοκατηγορούνται, είχαν πάει ο ένας τον άλλον στα Ειδικά Δικαστήρια. Το δίδαγμα είναι ότι καλό θα είναι, οι πολιτικοί να προσέχουν τις εκφράσεις τους, να κινούνται σε ένα πολιτισμένο επίπεδο, να μην λένε ακρότητες, γιατί τις ακρότητες αυτές τις πληρώνουν»

Ερωτηθείς για τον συμβολισμό της σύμπλευσης του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Τζουμάκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου δήλωσε:

«Ο κ. Τζουμάκας συμβολίζει την αντιδικτατορική γενιά, ήταν ένα από τα επιφανή στελέχη της, βασανίστηκε φρικτά και φυλακίστηκε. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, αλλά να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα εμείς ελεύθερα. Ο κ. Τζουμάκας εξάλλου, σε αντίθεση με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, που είναι φυλακή, δεν κατηγορήθηκε για τίποτα επί υπουργίας του, ούτε για σκάνδαλα, ούτε για τίποτα, ήταν μία θητεία διάφανη».

Σχετικά με τον κ. Ραγκούση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι εδώ κι ένα χρόνο ο κ. Ραγκούσης είναι υπέρ της ευρείας συμμαχίας στην Κεντροαριστερά, ενώ αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τον τίτλο «Με συνταγή Ανδρέα στις κάλπες» ο κ. Κούλογλου σημείωσε:

«Δεν είναι κι άσχημο, όπως το ακούω, δεδομένου ότι ο Ανδρέας είχε κερδίσει πάρα πολλές αναμετρήσεις. Kαλό μου φαίνεται. Δεν λέει η εφημερίδα με συνταγή ΠΑΣΟΚ, λέει με συνταγή Ανδρέα, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ιστορική προσωπικότητα, έκανε καλά, έκανε και σφάλματα. Ο τίτλος εννοεί με μία πολιτική ευρείας συνεργασίας, Αριστεράς-Κεντροαριστεράς».

Για την υποψηφιότητα Κόκκαλη τέλος, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου δήλωσε:

«Ασφαλώς θα ήταν καλά αν είχαμε ένα Γλέζο στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά Γλέζος βγαίνει ένας στα 100 χρόνια. Αν μου λέγατε για τον πατέρα Κόκκαλη, θα μου προξενούσε μεγάλη αντίθεση, αλλά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Η έννοια της οικογενειακής ευθύνης είναι μία καθαρά φασιστική έννοια. Ο Πέτρος Κόκκαλης πρέπει να κριθεί με βάση τη δική του ιστορία, έχει μία αυτόνομη πορεία, δεν ευθύνεται ούτε για τα καλά του παππού του, ούτε για τα κακά του μπαμπά του».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου θα συζητήσουν για την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη, σε μια ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον Κινηματογράφο Ολύμπιον (Αίθουσα Παύλος Ζάννας – Πλατεία Αριστοτέλους) και ώρα 7:30 μμ.

«Το κοινό θα μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις και να πει την γνώμη του για αυτά που λέγονται. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν αποφασιστικός παράγοντας στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από τα μνημόνια και έχει πολλά να πει. Η εκδήλωση θα βγάλει ειδήσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί