Πλήθος αντιδράσεων για τη φασιστική φιέστα στη Θεσσαλονίκη

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση της διεξαγωγής του «Makedonian Pride» από την ακροδεξιά οργάνωση «Ιερός Λόχος 2012». Κινητοποιήσεις αριστερών οργανώσεων κατά της γιορτής μίσους. Μετά από το «όχι» της Καλαμαριάς, αρνητική ήταν και η αντίδραση του δήμου Μενεμένης στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από τον λαό της Καλαμαριάς και την απαγόρευση της διεξαγωγής της ακροδεξιάς φιέστας στο στρατόπεδο Κόδρα και ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είπε αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα «Άστρον» για τη διεξαγωγή του Makedonian Pride.

Ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, δήλωσε ότι «δεν θα πραγματοποιηθεί το “Makedonian Pride” στον “Άστρον”, υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το “Άστρον” είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε».

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε ανακοινωθεί από την ακροδεξιά οργάνωση ότι το “Makedonian Pride” θα πραγματοποιηθεί στον κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ».

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί. Στο σημείο, πάντως, έχουν ήδη συγκεντρωθεί μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Αυτή την ώρα πραγματοποιεί πορεία διαμαρτυρίας στην Μενεμένη το ΠΑΜΕ.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλά καλέσματα στη Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση αντισυγκεντρώσεων, ενώ το μεσημέρι πραγματοποίησε πορεία κατά της φασιστικής εκδήλωσης η «Ανταρσία στη Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Ένταση με Ψωμιάδη στο συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ

Εκτός από τη φιέστα μίσους του Ιερού Λόχου, όμως, συγκέντρωση «Μακεδονομάχων» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και από οπαδούς του ΠΑΟΚ, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της συγκέντρωσης «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα για να στηρίξουμε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ».

Στην εκδήλωσε επιχείρησε να δώσει το «παρών» και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα.

Μετά από τις αντιδράσεις ο Π. Ψωμιάδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί