Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Φαιστού στις πληγείσες περιοχές του δήμου από τις χθεσινές βροχοπτώσεις

 

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Φαιστού με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Γιάννη Ζαχαριουδάκη, και την υποψήφια περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γενοβέφα Χουστουλάκη, περιόδευσε χθες, Σάββατο 6/4/2019, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές, για άλλη μια φορά, λόγω των βροχοπτώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Στα Πηγαϊδάκια έγιναν μάρτυρες της αγωνιώδους προσπάθειας των κατοίκων να βγάλουν από τα μαγαζιά τους, από τις περιουσίες τους τα νερά, που με ορμή ποταμού, μεταφέροντας λάσπες και πέτρες, περνούσαν μέσα από το χωριό. Επίσης, τεράστιες καταστροφές έχει υποστεί και ο δρόμος Πηγαϊδάκια – Καλοί Λιμένες λίγο πριν την Καροβόβρυση. Το ρήγμα στον δρόμο έχει επιχωματωθεί, αλλά αυτό είναι προσωρινή λύση, η οποία δεν μπορεί να μετριάσει την επικινδυνότητά του ούτε να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση των κατοίκων, κυρίως αγροτών –κτηνοτρόφων της περιοχής.

Στην περιοχή του Πετροκεφαλίου, του Περίου, στην Πομπιανή γέφυρα καλλιεργημένες εκτάσεις, αμπέλια, υπαίθριες καλλιέργειες έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως  μόλις στις 12 Φλεβάρη 2019 ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Για τις πρόσφατες καταστροφές από πλημμύρες στην κοινότητα Πηγαϊδακίων Δήμου Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης, μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης του ΤΔ και έργα ανακατασκευής του οδικού δικτύου Πόμπια – Πηγαϊδάκια – Καλοί Λιμένες – Χρυσόστομος». Σ’ αυτή την ερώτηση προκλητικά απάντησε ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, και «ένιψε τας χείρας του» με την αναφορά στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για το οποίο αναμένονται στο μέλλον οι σχετικές αποφάσεις ένταξης για υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Επίσης, μετέθεσε την ευθύνη στον Δήμο Φαιστού που επιχορηγήθηκε, από το 2016 έως σήμερα, με συνολικό ποσό 150.000,00€, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες και έως σήμερα δεν έχει γίνει κάποια εκταμίευση. Με τη σειρά της η Περιφέρεια Κρήτης μεταθέτει και η ίδια την ευθύνη απαντώντας πως το οδικό τμήμα Πηγαϊδάκια- Καλοί Λιμένες – Χρυσόστομος δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της.

Όλοι αυτοί πιστοί στις επιταγές της ΕΕ βάζουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου και όχι των λαϊκών αναγκών. Με κυνισμό, που ξεπερνάει κάθε όριο, ομολογούν χωρίς περιστροφές ότι οι λαϊκές ανάγκες, όπως αυτή της προστασίας από τις πλημμύρες, οι υποδομές σε οδικό δίκτυο μπαίνουν στην τελευταία μοίρα. Δε χωράνε στη «δίκαιη» ανάπτυξή τους. Η ίδια πολιτική εξειδικεύεται και στους δήμους και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα διαχρονικά από δημοτικές αρχές και αντιπολιτεύσεις που υπηρετούν την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Αυτή την «ανάπτυξη» οραματίζονται και οι υποψήφιοι στον δήμο Φαιστού που δεν τολμούν να ψελλίσουν μια λέξη για την εφαρμοζόμενη διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική παρά προσπαθούν να πείσουν για «τοπικούς παραδείσους» και άλλα φύκια με μεταξωτές κορδέλες. Είναι άλλωστε δεμένοι χειροπόδαρα από τα αστικά κόμματα που τα μεγαλοστελέχη τους έχουν για υποψήφιους,

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:

-Εδώ και τώρα δήμος, Περιφέρεια και κράτος πρέπει να καταγράψουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο με άμεση και έκτακτη χρηματοδότηση.

-Να δοθεί επείγουσα λύση στο πρόβλημα στα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού, που πλημμυρίζουν με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση.

-Να αποζημιωθούν οι ζημιές στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

-Να ληφθούν τώρα μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν άμεσα την υλοποίηση έργων για την κάλυψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα. Μόνο το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεσηκώνουν τον λαό για να διεκδικήσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα, για να βάλει με την πάλη του μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο μπορεί να ενισχύσει την πάλη αυτή, να μπουν φραγμοί στην αντιλαϊκή πολιτική. Γι αυτό πρέπει να εκλεγούν όσοι περισσότεροι γίνεται αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού και στο Περιφερειακό Συμβούλιο”.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί