Νέα δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Μια ακόμα δωρεά βιβλίων είχαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στο Γάζι, αυτή τη φορά από το μέλος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγαλιάΖω Σωσώ Αργυράκη – Κατσίλα.

Αντιπροσωπεία του Ομίλου που απαρτιζόταν από την Πρόεδρο Χρυσούλα Αντωνοπούλου – Αντωνογιαννάκη και τα μέλη Σωσώ Αργυράκη – Κατσίλα, Χαράλαμπο και Μαρία Αντωνογιαννάκη επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον υπεύθυνο λειτουργίας της, αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη και είδαν από κοντά τα βιβλία αλλά και τα σπάνια αρχεία των ιστορικών εφημερίδων που φιλοξενούνται στη Βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, ο οποίος τους υποδέχτηκε με χαρά, ευχαριστώντας τη δωρήτρια για την ευγενική της χειρονομία και δωρίζοντάς τους εκ μέρους του Δήμου, ένα αντίτυπο του λευκώματος «Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη», δηλώνοντας: «Είναι πραγματικά συγκινητική η αποδοχή και η υποστήριξη που έχει η Βιβλιοθήκη μας σε όλη την Κρήτη. Φορείς και πολίτες την έχουν αγκαλιάσει, οι δωρεές διαδέχονται η μια την άλλη και μαζί και με τα αρχεία των ιστορικών αρχείων που διαθέτει, αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πολιτιστική δομή όχι μόνο για το Μαλεβίζι, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε τη γνώση και στον τόπο μας και θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βιβλιοθήκης Κώστα Τριγώνη και όλα της τα μέλη, όπως επίσης και τον υπεύθυνο λειτουργίας της Γιώργο Τζωράκη, για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουν καταφέρει».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Γραμματέας του Δ.Σ. Μαλεβιζίου Άννα Φραντζεσκάκη και ο πρώτος δωρητής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Μιχάλης Δουλγεράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί