Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αποκλεισμένο κεντρικό δρόμο Ηρακλείου-Βουτών

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου Δ.Βρύσαλη και τον περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Στέλιο Ορφανό, επισκέφθηκε τον υπό κατάρρευση εξαιτίας των καιρικών φαινομένων κεντρικό δρόμο που συνδέει το Ηράκλειο με χωριό Βούτες του δήμου Ηρακλείου, αλλά και τα χωριά Πενταμόδι, Κάτω και Άνω Ασίτες και Πετροκέφαλο της δημοτικής ενότητας Γοργολαϊνίου.

Δείτε: Κλειστός ο δρόμος προς τις Βούτες, λόγω καθιζήσεων

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Μ. Κασαπάκης, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως κατήγγειλαν στο κλιμάκιο οι κάτοικοι της περιοχής, ο δρόμος μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστός και η εναλλακτική λύση για πρόσβαση στα χωριά που έχει δώσει η Περιφέρεια Κρήτης είναι ένας επικίνδυνος αγροτικός δρόμος από που χωράει μόλις ένα αυτοκίνητο.

Οι μεγάλες καταστροφές δεν περιορίζονται μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά και στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, καθώς έσπασε ο κεντρικός αγωγός με αποτέλεσμα τα λήμματα να καταλήγουν στα καλλιεργήσιμα χωράφια της περιοχής προκαλώντας σοβαρές ζημίες στις λαϊκές περιουσίες των κατοίκων.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε στους κατοίκους της περιοχής πως «οι επιπτώσεις της έλλειψης υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων είναι ορατές σε κάθε βροχόπτωση. Περιφέρεια, κυβέρνηση, δήμος, όλοι μαζί, παραμένουν χωρίς σχέδιο προετοιμασίας αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση για έργα πολιτικής προστασίας, χωρίς επαρκές προσωπικό και μηχανήματα.Οι ευθύνες όλων για τις κατολισθήσεις δρόμων, τις καταστροφές υποδομών καθώς και το κλείσιμο του βασικού οδικού δικτύου των Βουτών και των χωριών της δημοτικής ενότητας Γοργολαϊνίου που συνδέονται μέσω αυτού με το Ηράκλειο είναι τεράστιες.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, Περιφέρεια και Δήμος, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, δίνουν προτεραιότητα σε έργα και υποδομές που θα φέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφαλαίο και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.»

Ο Στέλιος Ορφανός κάλεσε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και συνολικά του Δήμου Ηρακλείου να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους άλλους μαζικούς φορείς, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών, αποκατάστασης του οδικού και αποχετευτικού δικτύου, την έκτακτη ενίσχυση συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία.

Ο  Δ.Βρύσαλης τέλος σε δήλωση του σημείωσε: «Οι σημερινές καταστροφές είναι αποτέλεσμα των «οραμάτων» των δημάρχων και των υποψηφίων δημάρχων, «οράματα» που συγκρούονται με την σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι δημότες μας, με τους δρόμους που έχουν πέσει, με την έλλειψη υποδομών στην ύπαιθρο του δήμου Ηρακλείου. Εδώ και τώρα δήμος, Περιφέρεια και κράτος πρέπει να καταγράψουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές με άμεση και έκτακτη χρηματοδότηση. Ο λαός μόνο με την πάλη του για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για έργα υποδομών μπορεί να έχει κατακτήσεις. Η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο μπορεί να ενισχύσει τη πάλη αυτή, να μπουν φραγμοί στην αντιλαϊκή πολιτική.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί