Και επίσημα αναγνωρίζονται ως μαρτυρικά τα χωριά Κοντομαρί και Καλλικράτης

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 2 Απριλίου το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζονται και επίσημα ως μαρτυρικά χωριά το Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά και ο Καλλικράτης Σφακίων.

Η αναγνώριση των δύο χωριών, που γνώρισαν την ναζιστική θηριωδία ως μαρτυρικών τόπων αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.

Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα αναγνωρίζονται επίσης ως μαρτυρικά χωριά η τοπική κοινότητα Ερμακιάς της δημοτικής ενότητας Αγίας Παρασκευής του Δήμου Εορδαίας Νομού Κοζάνης, η τοπική κοινότητα Ηλιοχωρίου της δημοτικής ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων, η τοπική κοινότητα Λεπτοκαρυάς Ζαγορίου της δημοτικής ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων, η τοπική κοινότητα Βοβούσης της δημοτικής ενότητας Βοβούσης του Δήμου Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων, ο οικισμός Μελάνθιο της τοπικής κοινότητας Μελανθίου του Δήμου Άργους Ορεστικού Νομού Καστοριάς και ο οικισμός Νίκη της τοπικής κοινότητας Μελανθίου του Δήμου Άργους Ορεστικού Νομού Καστοριάς.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα ΕΔΩ

Δείτε ακόμη:

6 Απριλίου 1941: Οι ναζί εισβάλουν στην Ελλάδα- Σπάνιες κινηματογραφικές εικόνες (βίντεο)

Κοντομαρί 2 Ιουνίου 1941: Η πρώτη μαζική εκτέλεση Κρητικών από τους Γερμανούς- Οι φωτογραφίες της σφαγής

Σε μαρτυρικό χωριό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακηρύχθηκε ο Καλλικράτης – Αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων (Φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί