Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Στο εδώλιο εννέα κρητικοί

Στο εδώλιο θα βρεθούν την Πέμπτη οι εννέα κατηγορούμενοι για την πολυαναμενόμενη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν οι εννέα νεαροί συμφοιτητές του ηλικίας από 20 ως 24 ετών οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή, γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν από τον θάνατό του.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αφορά στα βασανιστήρια και τα πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying και είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του 20χρονου σπουδαστή, κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 για να βρεθεί νεκρός 37 μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε αποφάσισε την αναβολή της δίκης, εξαιτίας της απουσίας εννέα εκ των είκοσι μαρτύρων. Από τους απόντες μόνο μία γυναίκα δικαιολόγησε την απουσία της.

Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στους υπόλοιπους οκτώ, κρίνοντας ότι η απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μαρτύρων είναι κρίσιμη για τη δίκη, καθώς πρόκειται για τον συγκάτοικο του Γιακουμάκη και άλλους συμφοιτητές.

Ο ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχε τονίσει ότι «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη». Ερωτώμενος για τους κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «όλοι τους λυπούνται για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου».

Πρόσθεσε δε ότι «η υπόθεση, όπως έχει στοιχειοθετηθεί, δεν είναι απόρροια του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας».

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι το θύμα ήταν φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του, ισχυριζόμενοι πως έχουν υποστεί bullying οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί