Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης επικεφαλής της κίνησης «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»

Ανακοίνωση εξέδωσε η κίνηση «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη» σχετικά με την Παγκρήτια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μάρτη, με σκοπό την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης της, εν όψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών.

Η συνέλευση μετά από γόνιμη συζήτηση κατέληξε στο πρόγραμμα και τους στόχους της κίνησης, την οργανωτική της συγκρότηση σε Παγκρήτιο επίπεδο και την εκλογή Επικεφαλής όπου στη θέση του εκλέχθηκε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, πρώην βουλευτής και νύν περιφερειακός σύμβουλος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/3 στο Ηράκλειο η δεύτερη Παγκρήτια Συνέλευση της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης με σκοπό την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης της, εν όψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης αφορούσαν το πρόγραμμα και τους στόχους της κίνησης, την οργανωτική της συγκρότηση σε Παγκρήτιο επίπεδο και την εκλογή Επικεφαλής.

Βασικός στρατηγικός στόχος της κίνησης, είναι η συγκρότηση ενός μαζικού αντινεοφιλελεύθερου αριστερού ριζοσπαστικού, οικολογικού, κινηματικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου στο χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κρήτης,  που θα οδηγήσει στην ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στην οικολογική κοινωνική και οικονομική αναγέννηση του νησιού με επίκεντρο την πλήρη απασχόληση και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του εργαζομένων και του κρητικού Λαού, την ανάδειξη της Κρήτης σε περιοχή ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν την κοινωνική πλειοψηφία του νησιού. Ενδεικτικά τα ζητήματα συγκυρίας και προγράμματος κινήθηκαν γύρω από την εξής θεματολογία: Εξορύξεις υδρογονανθράκων , ΑΠΕ, ΒΑΠΕ, διασύνδεση της Κρήτης με καλώδιο, ενεργειακός σχεδιασμός του νησιού, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι εξελίξεις στην τουριστική και αγροτική οικονομία καθώς και το βάθεμα της πρόσδεσης της Κρήτης στο άρμα του ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού. Αναφορά έγινε και στις αντιστάσεις και τα κινήματα του νησιού

Άμεσος στόχος της ΞΑΣΤΕΡΙΑΣ είναι η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να αναδειχθεί σε μια μαχητική αντιμνημονιακή, αριστερή, ριζοσπαστική κινηματική αντιπολίτευση στις καταστρεπτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Κρήτη από τη παράταξη ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ και από τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις της περιφέρειας.

Για την ΞΑΣΤΕΡΙΑ διακηρυγμένος στόχος ήταν και παραμένει η πολιτική της τα επόμενα, τουλάχιστον, χρόνια να γίνεται κατ’ αρχήν έξω απ’ το περιφερειακό συμβούλιο, με την ενεργητική συμβολή των μελών της, στα κοινωνικά κινήματα αντίστασης και ανατροπής.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αποφασίσθηκε να δοθούν συνεντεύξεις τύπου στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων του νησιού για να δημοσιοποιηθούν οι θέσεις της κίνησης για τα θέματα αιχμής που θα αναδείξει στο προεκλογικό της αγώνα, καθώς και για να παρουσιασθεί η πρώτη ομάδα των μελών της που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της.

Τέλος στη διαδικασία που ακολούθησε για την ανάδειξη του Επικεφαλής της κίνησης, η συνέλευση κατέληξε στην εκλογή του Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί