Καταγγελία Μ. Συντυχάκη για την επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με τις καταστροφές στην Κρήτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΚΚΕ, κ. Μανώλης Συντυχάκης, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι ο Υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, αρνήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Νομό Χανίων από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του αναφέρεται:

Τη στάση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, που αρνήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας», κατήγγειλε ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης. Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορούσε τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Νομό Χανίων από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς ο Χρ. Σπίρτζης είχε αρνηθεί να απαντήσει και στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις πρώτες καταστροφές που είχε υποστεί η Κρήτη από τις βροχοπτώσεις, λόγω «αναρμοδιότητας»…

«Δεν καταλαβαίνω το λόγο ”φόρτο εργασίας” όταν προκύπτουν τόσο σοβαρά ζητήματα. Είχαμε πέντε νεκρούς. Έχουμε σπίτια τα οποία είναι ακόμα αποκλεισμένα, δεν έχουν νερό, δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν τηλέφωνο, δεκάδες χωριά και σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές. Η πλειοψηφία των αγροτικών δρόμων και του επαρχιακού δικτύου είναι κατεστραμμένοι. Ποιος λοιπόν αναλαμβάνει την ευθύνη;», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης. Επίσης, τόνισε πως ο κόσμος της περιοχής περιμένει απαντήσεις και για την καταστροφή της γέφυρας που έχει αποκλείσει δύο επαρχίες εδώ και ένα μήνα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε πως την ίδια στάση υπεκφυγής ακολουθούν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της περιοχής, μεταφέροντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Ολόκληρη η καταγγελία του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί