Η Αθηνά Σπανάκη για την κόντρα στη ΝΔ με αφορμή την στήριξη Κουράκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη, σχετικά με τον σφοδρό εσωκομματικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην τοπική ΝΔ, με αφορμή την επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει τον Γιάννη Κουράκη ως υποψήφιο δήμαρχο.

Δείτε: Στήριξη Αυγενάκη στο ψηφοδέλτιο Κουράκη, μέσω του “ανθρώπου” του, αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου! (φωτο)

Και επίσημα: Η ΝΔ στηρίζει ως “ανεξάρτητο” υποψήφιο τον Γ. Κουράκη, στον οποίο όμως έχει δώσει χρίσμα η Φώφη!

Πόλεμος στη ΝΔ για τη στήριξη Κουράκη: Οι καταγγελίες Πασπάτη – Μπαντουβά και οι αντιπαραθέσεις! (εικόνες)

Στην ανακοίνωσή της η κ. Σπανάκη αναφέρει:

Μοναδικές πυξίδες μου οι αξίες και οι συμπολίτες μου.

Αγαπητοί φίλοι,

Σημερινά δημοσιεύματα  στο διαδίκτυο με αφορμή την στήριξη του κόμματος της ΝΔ στον τέως δήμαρχο Κ.Κουράκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές αφήνουν υπονοούμενα για κοινές στρατηγικές και κομματικά κέντρα, που επιβάλλουν γραμμές  και διαμορφώνουν απόψεις στα στελέχη της ΝΔ. Όσον αφορά το άτομο μου θα ήθελα να σας πω ότι ποτέ δεν ταυτίστηκα με κανένα κομματικό στέλεχος ούτε ποτέ πήρα κάποια γραμμή. Ποτέ δε μετασχηματίστηκα σε υποζύγιο ή αντίγραφο οποιουδήποτε. Υποκλίνομαι στην εργατικότητα, τη μεθοδική δράση και το άριστο οργανωτικό έργο που παράγει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Σέβομαι την πολιτική ενόραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη και την πολύχρονη κοινοβουλευτική παρουσία του στην Ελληνική και Ευρωπαική Βουλή. Αναγνωρίζω την προσφορά μεγάλου αριθμού καταξιωμένων στελεχών της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης, Ωστόσο, διατηρώ την πολιτική μου ακεραιότητα, την ελευθερία να σκέφτομαι, να τοποθετούμαι δημόσια και να δρω όπως ορίζει η ανεξάρτητη συνείδησή μου. Και θα συνεχίσω, όσο αντιλαμβάνομαι ότι εκφράζω συμπολίτες μου που δεν έχουν το βήμα για να ακουστούν οι ίδιοι. Θα συνεχίσω, όσο νιώθω ότι εκπροσωπώ συμπολίτες μου, τις αξίες και τις ανάγκες τους. Αυτό εξηγεί την παρουσία μου στην πολιτική.

Το βάπτισμα του πυρός στα κοινά για εμένα ήρθε με τη “Δύναμη Πολιτών” και την υποψηφιότητα Λαμπρινού για δήμαρχο Ηρακλείου. Ωστόσο, πριν αναλάβω την ευθύνη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, είχα κρυσταλλώσει μέσα μου την πολιτική μου ταυτότητα. Πολλά χρόνια πριν τον δήμο Ηρακλείου είχα κτίσει τους πολιτικούς και αξιακούς μου άξονες, από τους οποίους και δεν παρέκκλινα. Για αυτό και διαγράφηκα άλλωστε….

Αν θα μπορούσα να ονοματήσω ένα πρόσωπο-οδηγό στην πολιτική μου αφύπνιση αυτό θα ήταν του πατέρα μου, Δημήτρη Σπανάκη, ο οποίος και δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Συστήθηκε ο ίδιος στην ηρακλειώτικη κοινωνία πριν από πολλά χρόνια μέσα από το λειτούργημα του ιατρού και και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου. Όλοι θυμούνται την απλότητα του, τον τρόπο που επικοινωνούσε με τους ανθρώπους, τα “παρατσούκλια” που χρησιμοποιούσε για να τους απευθύνεται. Ήταν ο δικός του μοναδικός τρόπος να βρίσκεται δίπλα τους, ανθρώπινα και ζεστά. Ακόμη και σήμερα, που δεν είναι ενεργός πλέον ως ιατρός, θυμάται ένα προς ένα τα ιδιαίτερα αυτά ονόματα, και τα πρόσωπα αυτών που τον εμπιστεύτηκαν. Ο πατέρας μου τίμησε τη σχέση ιατρού-ασθενή, και γι αυτό όσοι τον γνώρισαν του ανταποδίδουν την τιμή. Τίμησε, όμως, και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου. Η σοφία και η δικαιοσύνη με την οποία χειρίστηκε τις δημοτικές υποθέσεις ήταν ο λόγος που εισέπραττε τον σεβασμό από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Αν μπορώ να ξεχωρίσω τρεις διδαχές του, αυτές θα ήταν η ταπεινότητα, να μην διαχωρίζω τους ανθρώπους και να στηρίζομαι στις δικές μου πολιτικές δυνάμεις, στο αυτεξούσιο μου. Ακολούθησα πιστά και τις τρεις γραμμές που μου έδωσε.

 

Η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και κομματική δράση του άντρα μου, επίσης ιατρού, Γιώργου Κοχιαδάκη, ποτέ δεν υπήρξε δεκανίκι για την δική μου ολοκλήρωση επαγγελματικά και πολιτικά. Οι σπουδές μου στην Ιατρική μου έδωσαν τον βατήρα ώστε, αυτόνομα, να εξελίξω την επιστημονική μου ιδιότητα ως ιατρού βιοπαθολόγου και να επεκταθώ επιχειρηματικά στη λειτουργία διαγνωστικών κέντρων στην πόλη μας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήμουν η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης γυναίκα και τέταρτη στη συνολική κατάταξη για τη “Δύναμη Πολιτών”. Διατηρώ από την πρώτη ημέρα της καθόδου μου στην πολιτική την ανεξαρτησία σκέψης και λόγου. Σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα της πόλης δεν κρύφτηκα. Μίλησα δημόσια και ανοικτά, όταν πολλοί σιώπησαν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μου, και χωρίς να φοβηθώ την αντίδραση και την άδικη, αρκετές φορές, κριτική. Δε μετατοπίστηκα από τις θέσεις μου.

Από την αρχή της πολιτικής μου διαδρομής δήλωνα μαχητής, πρόθυμη να δώσω τις μάχες και τον καλύτερο μου εαυτό όπου μου το ζητούσε ο κόσμος. Παραμένω πιστή στις γραμμές του κόμματος της ΝΔ και του αρχηγού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Λογοδοτώ στους πολίτες, πού είναι ο μοναδικός και τελικός κριτής όλων μας.

Η πορεία μου στο πολιτικό προσκήνιο θα έχει διάρκεια εάν αυτοί το επιτρέψουν. Αν αυτοί αισθανθούν ότι απηχώ τους δικούς τους προβληματισμούς και ότι με τη δράση μου δημιουργώ καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολλούς. Όσο βρίσκομαι σε διάλογο μαζί τους και τους νιώθω δίπλα μου, τόσο μεγαλύτερες τροχιές θα διαγράφουν τα πολιτικά μου “ακόντια” στον ουρανό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί