Βραζιλία: Οι Ναζί ήταν «αριστεροί» υποστηρίζει ο πρόεδρος Μπολσονάρου

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία” ότι ο ναζισμός ήταν ένα αριστερό κίνημα, αφού επισκέφθηκε το μνημείο και μούσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ στο Ισραήλ.

Το σχόλιο του Μπολσονάρου έρχεται σε καταφανή αντίφαση με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστότοπο του Μουσείου, ότι το ναζιστικό κίνημα στη Γερμανία προήλθε από ακροδεξιές, ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άνοδο του κομμουνισμού.

Τον ισχυρισμό ότι οι Ναζί ήταν αριστεροί τον προέβαλε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ερνέστο Αραούζο. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμφωνεί με τον υπουργό του, ο Μπολσονάρου απάντησε: “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σωστά;” Συνέχισε κατόπιν, λέγοντας ότι η ονομασία του ναζιστικού κόμματος ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, περιλάμβανε δηλαδή τον όρο “σοσιαλιστικός”.

Η επίσημη ονομασία ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Παρά την ονομασία όμως, οι Ναζί ακολουθούσαν μια φασιστική και αντισημιτική -και όχι σοσιαλιστική- ιδεολογία.

Ο Μπολσονάρου θα αναχωρήσει σήμερα από το Ισράηλ για να επιστρέψει στη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί