Τοποθέτηση Μ. Μποκέα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου επί της ΜΠΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορακιάς – Αττικής

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στο Μαλεβίζι, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορακιάς -Αττικής συμμετείχε και εξέφρασε τη θέση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το Μαλεβίζι, που απαιτεί σχεδιασμό, συμμαχίες, διαρκή ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως απαιτεί ο Δήμος Μαλεβιζίου να είναι διαμορφωτής των εξελίξεων. Στην κατεύθυνση αυτή ο Μενέλαος Μποκέας συνάντησε πρόσφατα τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη, αλλά και τον Καθηγητή Γιάννη Μανιάτη, πρώην Υπουργό Ενέργειας.

Στην τοποθέτησή του, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Μενέλαος Μποκέας επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις θέσεις του συνδυασμού του για την καθολική απομάκρυνση των μονάδων από τα Λινοπεράματα προς την Κορακιά, αλλά και για τη χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής επίσης στην Κορακιά, αντί της Δαμάστας.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος όφειλε ήδη να έχει παρέμβει στο σχεδιασμό του Υπουργείου και για την Κορακιά, κερδίζοντας αντισταθμιστικά οφέλη ακόμη και για την επικείμενη επιβάρυνση της περιοχής, που καλείται να σηκώσει το βάρος της ενεργειακής επάρκειας του συνόλου της Κρήτης. Επεσήμανε, ότι η χρηματοδότηση αναπτυξιακών μελετών και η διεκδίκηση μειωμένων τιμολογίων ρεύματος για όλους τους κατοίκους του Μαλεβιζίου είναι μόνο μερικά παραδείγματα του διεκδικητικού προγραμματισμού που θα έπρεπε ήδη να υπάρχει, θωρακίζοντας το Δήμο Μαλεβιζίου για την επόμενη μέρα, έπειτα από την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη Δήμοι σε όλη την Ελλάδα που έχουν κερδίσει ανάλογα οφέλη.

Παράλληλα, ο Μενέλαος Μποκέας άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή, αποδίδοντάς της νωχελικούς χειρισμούς και αργά αντανακλαστικά, ιδιαίτερα έπειτα από το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο των Λινοπεραμάτων. Κατέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ο Δήμος Μαλεβιζίου να αποκτήσει ισχυρό πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικητική παρουσία, με σοβαρές και στοχευμένες επαφές και δράσεις κι όχι οπλικές απειλές περί καλάζνικοφ για εντυπωσιασμό.

Τέλος, ο Μενέλαος Μποκέας ζήτησε ξανά ενιαία συλλογική δράση, αλλά με ξεκάθαρες κινήσεις και οργανωμένο σχέδιο για το περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό μέλλον του τόπου. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Εμείς δίνουμε ένα δίκαιο αγώνα, διεκδικώντας συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Με σοβαρότητα και τόλμη. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης. Κάθε προσπάθεια που θα αποδίδει στο Μαλεβίζι όσα του αξίζουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί