Στο Καμάρι ο Σπύρος Καλλέργης

Στον αρχοντικό οικισμό του Καμάρι, βρέθηκε την Τρίτη το απόγευμα (02/04) ο Σπύρος Καλλέργης με υποψήφιους σύμβουλους της παράταξης Ενωμένο Μαλεβίζι.

Η συνάντηση ορίστηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με πρωτοβουλία του Φώτη Κουκουλάκη, ο όποιος κατάγεται από την περιοχή και παρόντες ήταν οι φορείς με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καμαρίου κ. Νίκο Χατζάκη.

O κ. Χατζάκης ευχήθηκε στον Σπύρο Καλλέργη καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που πρόκειται να αναλάβει από την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζοντας ότι το πλήθος των χωρίων σε συνδυασμό με τα πολλά κατ’ τόπους προβλήματα το κάνουν ακόμα δυσκολότερο.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Καλλέργης ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσα και τα μέλη της παράταξης του, διαθέτουν την εμπειρία και την γνώση που χρειάζεται ο τόπος. Εξάλλου είναι γνώστης των περισσοτέρων προβλημάτων μιας και γνωρίζει το Μαλεβίζι πιθαμή προς πιθαμή από τα παιδικά του χρόνια.  Αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχουν λύσεις απλές και λειτουργικές, που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ανώτερο βιοτικό επίπεδο, ανακουφίζοντας κατά πολύ τις τσέπες των Μαλεβιζιωτών.

Επίσης έκανε σύντομη αναφορά στο όραμα του για το Μαλεβίζι και τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο πολίτης, ούτε τα κομματικά τερτίπια ούτε τα οικονομικά συμφέροντα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Δήμος και το σύνολο των φορέων του 1ου βαθμού αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του πολίτη και να δίνονται οι στρατηγικές κατευθύνσεις που απαιτούνται. Δηλώνοντας εκ νέου ότι η δημιουργία Αντιδημαρχίας Πρωτογενή Τομέα και Αγροτοκτηνοτροφικού Ινστιτούτου, είναι πρωταρχικής ανάγκης προκειμένου να ενδυναμωθεί εμπράκτως η ενδοχώρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τ.Κ αλλά και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού δήλωσαν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα τόσο στους δρόμους του χωριού, όσο και στην ευρύτερη αγροτική οδοποιία, όπου σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος του νερού και της έλλειψης επαρκούς προστασίας των καλλιεργειών, έχουν εξαναγκάσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιουσίες του.

Αναγκάζοντας τον Σπύρο Καλλέργη να ξεκαθαρίσει ότι οι σωτήρες τελείωσαν και μόνο εάν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Επίσης δεσμεύτηκε ότι με αποκλειστικές δαπάνες του Δήμου και σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και επικουρικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου.

Κατά την λήξη της συνάντησης κάτοικος της περιοχής, έκανε αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κοιμητήριο της περιοχής, όπου πέραν του δυσβάσταχτου κόστους κτήσης, υπάρχει πιθανότητα μέρος αυτού, να καταστραφεί λόγω κατολίσθησης μιας και δεν είναι επαρκώς στέρεα η κατασκευή του.

Στην συνέχεια και μετά από μια σύντομη στάση στο καφενείο της περιοχής, το σύνολο της παράταξης βρέθηκε στο Μουσείο Οίνου & Αμπέλου που εγκαινιάστηκε πριν λίγο καιρό. Ο Σπύρος Καλλέργης ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο της Τ.Κ όσο και την ανιψιά του Φωτεινή Σκουλά για την εκπληκτική προσπάθεια που έχουν κάνει να συγκεντρώσουν αντικείμενα και φωτογραφίες που έχουν σχέση με το αμπέλι και είναι άρρηκτα δεμένος εκ γενετής. Τονίζοντας ότι όλοι οι Μαλεβιζιώτες θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, αφήνοντας παράλληλα ασχολίαστο το υψηλό κόστος κατασκευής που ανέφερε η τρέχουσα Δημοτική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί