Η δύσκολη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με Αρναουτάκη: Οι παραιτήσεις, η “στράτευση” και ο… νεοσυριζαίος υποψήφιος!

Όλοι ήξεραν ότι τα πράγματα στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρναουτάκη στην περιφέρεια, δεν θα ήταν και τόσο εύκολα. Πολύ περισσότερο που η τοπική οργάνωση δεν ήθελε εξ αρχής να συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι δύσκολα είναι τα πράγματα και στην αναζήτηση ειδικά των 4 υποψηφίων από το Ηράκλειο, καθώς από την τοπική οργάνωση υπάρχουν και οι πλέον έντονες διαφωνίες.

Μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΕ, όπου υπήρξαν μάλιστα και αρκετά προβλήματα (ευτυχώς, στ’ αλήθεια, δεν κόστισαν περισσότερο) μπήκε για ψηφοφορία η ομάδα των “4” υποψηφίων, αλλά το θέμα δεν έκλεισε καθώς ακόμα και εκείνοι που ήταν υπέρ της συνεργασίας με τον Αρναουτάκη δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση να διεκδικήσουν την εκλογή τους, μέσα σε μια τόσο “ψηφοθηρική” ομάδα πράσινων και γαλάζιων.

Καταρχάς, ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης, Μιχάλης Κλάδος, αν και ένθερμος υποστηρικτής, δεν ήθελε να είναι στην ομάδα των υποψηφίων, όμως τα στελέχη της ΝΕ επέμειναν με το (λογικό) σκεπτικό, “αφού ήθελες και τη συνεργασία, μπες υποψήφιος). Βέβαια ο ίδιος δεν ήταν τελικά μέσα στην τετράδα (οι υποψήφιοι για τις 4 θέσεις ήταν 6 και ο κ. Κλάδος ισοψήφησε στην 5η με τον… νεοσυριζαίο και δημοτικό σύμβουλο του κ. Λαμπρινού, Αντρέα Γκαραντσίνι), στην οποία βρέθηκαν, ο μέχρι πριν λίγες ημέρες περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης, ο πρώην γραμματέας της ΝΕ, εκπαιδευτικός Μανώλης Βαρδουλάκης, η αρχαιολόγος Μαρία Μαρή και ο Γιώργος Ανδρεαδάκης.

Όμως από τους 4 που εκλέχτηκαν, δυο παραιτήθηκαν αμέσως: ο Μανώλης Βαρδουλάκης και η Μαρία Μαρή. Άρα, θεωρητικά ο κ. Κλάδος είναι στην τετράδα, μαζί με τον κ. Γκαραντσίνι, όμως όλα και πάλι είναι ανοικτά και θα επανεξεταστούν από τη ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια συνεργασία από την αρχή δύσκολη…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί