Στη δημοσιότητα η διακήρυξη της “Συμμαχίας για την ανασυγκρότηση της Νέας Αλικαρνασσού”

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η διακήρυξη της Ανεξάρτητης και Ενωτικής Κίνησης της Νέας Αλικαρνασσού με την επωνυμία: “Συμμαχία για την ανασυγκρότηση της Νέας Αλικαρνασσού”.

Αναλυτικά:

“Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης της Νέας Αλικαρνασσού εξ αιτίας της συνένωσης  της με το Δήμο Ηρακλείου είναι πλέον αντιληπτά στους κατοίκους της πόλης μας που τα βιώνουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους.

Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε εξ αιτίας της αδυναμίας των Δημοτικών αρχών να αντιληφθούν πως ο Δήμος Ηρακλείου είναι μια νέα διοικητική περιφέρεια που δεν περιλαμβάνει  μόνο την πόλη του Ηρακλείου αλλά και άλλες πόλεις και χωριά.

Σήμερα με το νέο νόμο  Κλεισθένη μας δίνεται η δυνατότητα να παλέψουμε μέσα από νέα θεσμικά όργανα για  να προστατέψουμε τη Νέα Αλικαρνασσό. Να διαφυλάξουμε την περιουσία, την ιστορία , τον πολιτισμό και την ίδια την ύπαρξη της.  Να οδηγήσουμε την πόλη μας σε μια νέα πορεία ανάπτυξης.

 

Έτσι πρέπει να ερμηνευτεί και η δική μας πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από την λαϊκή συνέλευση για την “Ανασύσταση του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού”. Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε την ανάγκη και τον πόθο των κατοίκων της   για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας πολιτών, φορέων, συλλόγων, ομάδων και συλλογικοτήτων της Νέας Αλικαρνασσού που θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης μας και θα αναδείξει τα των δίκαια αιτήματα των κατοίκων της.

 

Για την ικανοποίηση των αναγκών αυτών, ανακοινώνουμε σήμερα τη σύσταση κοινοτικής παράταξης με την επωνυμία:

“Συμμαχία για την ανασυγκρότηση της Νέας Αλικαρνασσού”

Μόνο με την ενεργό διεκδικητική παρουσία των πολιτών και των οργανωμένων φορέων  της Νέας Αλικαρνασσού θα επιτύχουμε την ανάπτυξη της πόλης αφού σε καθημερινή βάση θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, θα καθορίζουμε τις προτεραιότητες σε έργα, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, θα ελέγχουμε  τη διαχείριση της περιουσίας της πόλης μας και θα διεκδικούμε από το Δήμο Ηρακλείου αυτά που μας αναλογούν.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την αναμονή στην ενεργό  παρουσία.

Η παράταξη μας δεν διεκδικεί δημαρχιακούς Θώκους. Δεν έχει αντιπαλότητα με καμία δημοτική παράταξη  αλλά επίσης δεν αποδέχεται κηδεμόνευση και καθοδήγηση από καμία .

Σήμερα που κορυφώνεται ο πόλεμος για την <<καρέκλα>> του Δήμου Ηρακλείου εμείς δηλώνουμε και διατρανώνουμε την απόφαση μας να αγωνιστούμε για την ανασυγκρότηση της Νέας Αλικαρνασσού.

Μακριά από κάθε σκοτεινό σημείο, κάθε σκοτεινό χώρο στο φως της δημοσιότητας και με ειλικρίνεια θα καταγράψουμε και θα παρουσιάσουμε τις προτεραιότητες μας για την Αλικαρνασσό”.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί