Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκη

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουκιαδάκη:

 

Στις εκλογές του 2014 η Ν.Δ., όπως αποκαλύφθηκε τελευταία, υποστήριζε τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», αξιολογώντας αρνητικά, χωρίς να ανακοινώσει δημόσια την απόφαση αξιολόγησης, το έργο του προηγούμενου δημάρχου, τον οποίο είχε στηρίξει σιωπηρά στις εκλογές του 2010.

«Σε ότι αφορά το Ηράκλειο, μας είπε ο κ. Χαρδαλιάς, Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. – αξιολογούμε ως μη θετική την θητεία του κ. Λαμπρινού, πλην μερικών εξαιρέσεων … Δεδομένου ότι δεν κατέστη εφικτό να έχουμε ένα σχήμα με επικεφαλής από τη δική μας πολιτική οικογένεια, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση των υπολοίπων υποψηφιοτήτων … και εμπιστευόμαστε την υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη, προσβλέποντας σε ένα έντιμο συνομιλητή».

Τον οποίον δεν «συνάντησαν» το 2014, όταν υποστήριξαν (σιωπηρώς) τη «Δύναμη Πολιτών», ούτε το 2019 ως υποψήφιο Περιφερειάρχη, όπως γράφτηκε χωρίς να διαψευσθεί.

Δεν είναι στις προθέσεις μας, δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος μας, να κρίνουμε τις επιλογές των κομμάτων, τον θεσμικό ρόλο των οποίων σεβόμαστε απολύτως, γι’αυτό άλλωστε συνομιλούμε δημόσια για την στήριξη των προτάσεών μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τις θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, το όραμά μας για την πόλη μας και την Κρήτη.

Αρνηθήκαμε και αρνούμαστε τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομματικών μηχανισμών με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, που βρίσκουν την απόλυτη δικαίωσή τους στο Ηράκλειο.

Με την ευθύτητα και την ευθύνη που μας διακρίνει, οφείλουμε να αναρωτηθούμε καθυστερημένα, λόγω της χθεσινής «πρωταπριλιάς», κατά την οποία εθιμικά γίνεται άτυπος «διαγωνισμός» ψευδών ειδήσεων, η ανεξάρτητη παράταξη «Ηράκλειο 3-7-5-» (διάδοχο σχήμα της παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες»)  και ο επικεφαλής της αποδέχονται το αποτέλεσμα της πρώτης ή της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι πολίτες του Ηρακλείου, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να αξιολογήσουν αυθεντικά τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας και τις συνεργασίες μας, πρέπει να γνωρίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί