Στο Παλαιόκαστρο ο Σπύρος Καλλέργης

Στο όμορφο Παλαιόκαστρο βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα (30/03) ο Σπύρος Καλλέργης με υποψήφιους σύμβουλους της παράταξης Ενωμένο Μαλεβίζι.

Την συνάντηση κανόνισε σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής ο εξέχων υποψήφιος του Σπύρου Καλλέργη και κάτοικος Παλαιοκάστρου Κωνσταντίνος Σύρμος, ο οποίος πέραν της ιδιότητας του ως Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, αποτελεί προσωπική επιλογή του υπ. Δήμαρχου δείχνοντας έμπρακτος την στήριξη του στα ΑμεΑ και αποδεικνύοντας σε όλους ότι άτομα όπως ο Κωνσταντίνος, έχουν να προσφέρουν πολλά.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Παναούση και σχεδόν όλα του μέλη, όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ληνοπεραμάτων που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κο. Γιώργο Μπελιμπασάκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Αεράκη, ο οποίος είναι Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του Σπύρου Καλλέργη.

Την ομιλία ξεκίνησε ο κ. Παναούσης με ένα εκστατικό λόγο, καλωσορίζοντας για δεύτερη φορά τον Σπύρο Καλλέργη στην περιοχή του και τονίζοντας συγχρόνως την αρνητική εντύπωση που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής η απουσία των άλλων υποψηφίων Δημάρχων και κατά την διάρκεια των καταστροφικών βροχών αλλά και κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα που καταγράφηκαν ήταν πολλά μιας και οι κάτοικοι θεωρούν τους εαυτούς τους εγκαταλελειμμένους από την τρέχουσα Δημοτική Αρχή. Τα κυριότερα αυτών, η αποχέτευση, η αντιπλημμυρική προστασία,  οι επικίνδυνες ρωγμές της γέφυρας του ΒΟΑΚ και η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Με την σειρά του ο κ. Μπελιμπασάκης αναφέρθηκε στο μείζων πρόβλημα όλου του Μαλεβιζίου, αυτό της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, συγχαίροντας συγχρόνως τον Σπύρο Καλλέργη για την μελέτη για τον υδροβιότοπο του Αλμυρού που διάβασε πρόσφατα στα τοπικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Καλλέργης ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό που συγκεντρώθηκε, τονίζοντας ότι στόχος της επίσκεψης, ήταν αποκλειστικά η καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και όχι της προεκλογικής εκστρατείας η οποία θα ξεκινήσει κατά το 2ο 15νθήμερο του Απριλίου παράλληλα με την ολοκλήρωση του προγράμματος της Παράταξης.

Αναφέρθηκε για την μοναδικότητα της περιοχής κάνοντας ειδική αναφορά στο αναξιοποίητο κάστρο, στην εγκαταλελειμμένη παραλία όπου κατά δήλωση του ίδιου είναι χαραγμένη στην καρδία όλων των Μαλεβιζιωτών αλλά και στην επικίνδυνη έξοδο του ΒΟΑΚ προς Ηράκλειο, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος κάθε Δημοτικής Αρχής.

Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ έχει πολλάκις τονίσει την θέση, ότι κατά την θητεία του η απομάκρυνση της ΔΕΗ από τα Ληνοπεράματα θα είναι γεγονός και έχει ημερομηνία λήξης, ανακουφίζοντας το σύνολο των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ροδιάς. Σχετικά με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η ΔΕΗ αντισταθμιστικά στην περιοχή, δήλωσε ότι είναι εξασφαλισμένες κατά την μετεγκατάσταση και οι κάτοικοι μόνο θα ωφεληθούν.

Τέλος αναφέρθηκε στο όραμα τουριστικής και παραθεριστικής ανάπτυξης από τις εκβολές του Αλμυρού Ποταμού μέχρι και το κόλπο του Παλαιοκάστρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί