Πασπάτης αντί Λαμπρινού στο δήμο Ηρακλείου- Ξαφνική συνάντηση το βράδυ (φωτο)

Εξελίξεις φαίνεται ότι υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στη Λότζια, με τις πληροφορίες να θέλουν τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, να αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας και τη θέση του να παίρνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γρηγόρης Πασπάτης, ως υποψήφιος δήμαρχος! Μάλιστα οι πληροφορίες αυτές γίνονται πιο ισχυρές από το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής υπήρξε έκτακτη συνάντηση των δυο τους.

Η αλλαγή στην υποψηφιότητα του δημάρχου για την παράταξη του κ. Λαμπρινού συνδέεται ασφαλώς με την αποχώρηση σημαντικών στελεχών και την αποδυνάμωση του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τη διάθεση του κ. Λαμπρινού να διευκολύνει τις εξελίξεις και απέναντι στη ΝΔ αλλά και προσωπικά στον Λευτέρη Αυγενάκη, σφοδρό πολέμιό του εδώ και χρόνια.

Της συνάντησης φαίνεται να προηγήθηκαν επαφές τόσο του κ. Λαμπρινού όσο και του κ. Πασπάτη με τον κ. Αυγενάκη αλλά και τη ΝΟΔΕ της ΝΔ, στις οποίες υπήρξε συμφωνία πλέον για τη στήριξη της δημοτικής παράταξης υπό τον κ. Πασπάτη, την απόσυρση όσων υποψηφίων είχαν ενταχθεί σε άλλους συνδυασμούς και την προσχώρησή τους στην “Κοινωνία των Πολιτών” του υποψηφίου δημάρχου, Γρηγόρη Πασπάτη.

Φυσικά ο κ. Πασπάτης δεν θα είναι πλέον υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, εξέλιξη που οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία με τον κ. Αυγενάκη.

Η νέα εξέλιξη έχει τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Κεφαλογιάννη.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης