Παράταση στις δηλώσεις του Κτηματολογίου ζήτησε ο Ι. Μιχελογιαννάκης από τον Γ. Σταθάκη

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη, του ζήτησε να δοθεί παράταση μηνών στην προθεσμία λήξης υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης για το Κτηματολόγιο, για το σύνολο των δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου που αυτό τον καιρό υλοποιούν την διαδικασία κτηματογράφησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διαδικασία κτηματογράφησης του Εθνικού Κτηματολογίου στην Κρήτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στους δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων και Βιάννου, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για παράταση του χρόνου διεκπεραίωσης των δηλώσεων κτηματογράφησης από τους πολίτες. Δυστυχώς, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε τίτλους ιδιοκτησίας, στοιχείων κυριότητας, τον μεγάλο αριθμό αγροτεμαχίων, τον τεράστιο φόρτο εργασίας που έχει προκύψει στους επαγγελματίες (Συμβολαιογράφους, Πολιτικούς Μηχανικούς κλπ), των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, αλλά και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή, πολλοί πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους και την επιθυμία παράτασης των προθεσμιών.

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Σας παρακαλώ πολύ να δείτε θετικά την παράταση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης στους δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

Με τιμή,

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ»

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί