Προκαλεί πολέμιος των vegan: Έφαγε δημοσίως νεκρό σκίουρο (Βίντεο)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακραία διαμαρτυρία σαρκοφάγων που έφαγαν ωμό έναν νεκρό σκίουρο σε μια αγορά vegan στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο αμφιλεγόμενος anti-vegan YouTuber, που αυτοαποκαλείται Sv3rige, πήγε το Σάββατο στη Vegan Market του Σόχο, κρατώντας μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του πλακάτ που έγραφαν «φάτε ζωικά λίπη, μην πεθάνετε».

Εκεί, φορώντας ένα κολιέ που στην άκρη του κρεμόταν ένα νεκρό πουλί, άρχισε να καταβροχθίζει τον σκίουρο ενώ στεκόταν ανάμεσα από πάγκους με φαγητό.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, φαίνεται επίσης ένας ακόμη «σαρκοφάγος» (έτσι αποκαλείται το κίνημά τους) να αφαιρεί την γούνα του νεκρού ζώου με τα δόντια του πριν το δαγκώσει.

Σοκαρισμένοι οι περαστικοί ρωτούσαν τον Sv3rige γιατί το κάνει, τονίζοντας πως και οι ίδιοι τρώνε κρέας αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Με τη σειρά του εκείνος τους απαντούσε πως το κάνει για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τους κινδύνους του να μην τρως κρέας.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία είπε πως υπήρξε «vegan για 20 χρόνια» και πως «κόντεψε να πεθάνει» από υποσιτισμό, πριν ξεκινήσει διατροφή που περιλαμβάνει κρέας.

Ο Sv3rige μίλησε για την «αποστολή του να βοηθήσει υποσιτισμένους vegans». «Το μήνυμά μου είναι πως ο βιγκανισμός συνιστά υποσιτισμό και ο λόγος που εγώ και μερικοί άλλοι τρώμε ωμό κρέας είναι για να δείξουμε τι τρώνε οι άνθρωποι στην φύση. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους vegans πως υπάρχουν πάνω από 15 θρεπτικές ουσίες που δεν μπορούν να πάρουν από τα φυτά. Συχνά καταφέρνουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν και να το ψάξουν λίγο περισσότερο», εξηγεί.

Ο ίδιος κατηγορεί τους vegans πως «ασχολούνται «περισσότερο με ηθική και δεοντολογία, αλλά δεν έχουν ιδέα για την διατροφή», ενώ επικαλείται περιπτώσεις vegans «που αρρώστησαν μετά από χρόνια και δεν είχαν καταλάβει γιατί». «Πιστεύουν πως είναι το καλύτερο και έχει γίνει κάτι σαν θρησκεία για εκείνους. Πιστεύουν τυφλά πως μπορούν να περάσουν από την κατανάλωση κρέατος στα χόρτα σαν αγελάδες, αλλά εμείς είμαστε άνθρωποι», καταλήγει.

Η Vegan Society αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του, τονίζοντας πως είναι «απολύτως εφικτό» να λαμβάνει κανείς όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται όντας vegan.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Sv3rige αποφάσισε να προκαλέσει τους vegan με ακραίο τρόπο. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε πάλι στα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας καθώς εμφανίστηκε έξω από το «VegFest» φεστιβάλ, με ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού το οποίο άρχισε να καταβροχθίζει.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία τον απομάκρυνε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Ωστόσο ο Sv3rige έχει δηλώσει πως δεν σταματάει καθώς οι δράσεις του είναι μέρος εκστρατείας που μόλις ξεκίνησε και θα ταξιδέψει σε όλη τη Βρετανία, αλλά και την Αυστραλία.

Η vegan κοινότητα κατακρίνει τη στάση του και τον κατηγορεί για πρόκληση, αλλά και για την πρακτική της ωμοφαγίας κρέατος που είναι υγειονομικά επικίνδυνη.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί