“Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;”

Ένα «κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού» διατυπώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα θαλασσοδάνεια προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και τις ποινικές διώξεις κατά τραπεζικών και κομματικών στελεχών.

«Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;», ρωτά το Μαξίμου, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για πανικό από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος γίνεται «ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει».

Το Σάββατο, η Ν.Δ. κατηγόρησε τους κυβερνώντες πως «σκαρφίστηκαν» ένα νέο «δήθεν» σκάνδαλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε με επιστολή του από την Εθνική Τράπεζα πολιτικές διευκολύνσεις για δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του είναι το μόνο που κατόρθωσε να διαγράψει προηγούμενα χρέη του, ενώ έβαλε ως εγγυήσεις για άλλο δάνειο και τα εκλογικά ποσοστά του ως το 2023».

Υπενθυμίζεται ότι η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης με αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε με αφορμή την παραγγελία της οικονομικής εισαγγελίας για άσκηση ποινικής δίωξης για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., καθώς μεγάλο μέρος τους έχουν καταστεί απαιτητά και με δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή ουσιαστικά είναι «κόκκινα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στρεφόμενη σε περισσότερα από εκατό τραπεζικά στελέχη για τα οποία ζητά να διωχθούν για κακουργηματική απιστία, ενώ παραγγέλνει και την απαγγελία της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, σε βάρος εννέα κομματικών στελεχών (ταμίες) του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. της περιόδου 2005-2011

 

Aπάντηση από το γραφείο Τύπου σε ανακοίνωση της ΝΔ για τους «λογαριασμούς Πετίτση».

Αναλυτικά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ (περί του υποτιθέμενου «σκανδάλου Πετίτση» με βάση δημοσιεύματα όπως π.χ. στο «Πρώτο Θέμα»), τονίζει:

«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν.

Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί