42 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξαν (Βίντεο)

Η δικαίωση μπορεί να άργησε αλλά τελικά ήρθε για δύο άνδρες, θείο και ανιψιό, οι οποίοι πέρασαν τα τελευταία 42 χρόνια σε φυλακή της Φλόριντα στις ΗΠΑ, έχοντας κριθεί ένοχοι για έναν φόνο που δεν διέπραξαν.

Ο 76χρονος Κλίφορντ Ουίλιαμς και ο 61χρονος Χάμπερτ Μάιερς άκουσαν την Πέμπτη με δάκρυα στα μάτια την δικαστή, μετά από εισήγηση της εισαγγελίας, να τους ανακοινώνει ότι είναι πλέον ελεύθεροι, καθώς ακυρώθηκαν οι καταδίκες τους.

Ο Μάιερς, που ήταν μόλις 18 ετών όταν καταδικάστηκε, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση, ότι το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να αποκαταστήσει τους δεσμούς με την οικογένεια, αφού “όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας”. Χαρακτηριστικό της έντονα φορτισμένης κατάστασης, είναι ότι βγαίνοντας από τη φυλακή, έσκυψε και φίλησε το έδαφος.

Θείος και ανιψιός είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας γυναίκας ονόματι Τζάνετ Ουίλιαμς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της φίλης της Νίνα Μάρσαλ, το 1976. Τα θύματα, που γνώριζαν τους δύο άνδρες, κοιμόντουσαν στο κρεβάτι όταν δέχτηκαν τους πυροβολισμούς. Η Ουίλιαμς ξεψύχησε εκείνη τη στιγμή αλλά η Μάρσαλ κατάφερε να σταματήσει ένα αυτοκίνητο και να μεταβεί σε νοσοκομείο. Αναγνώρισε τους δράστες στα πρόσωπα των δύο ανδρών.

Στις δίκες που ακολούθησαν δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να συνδέουν τους δύο άνδρες με το περιστατικό και όλη η υπόθεση βασίστηκε στη μαρτυρία της επιζήσασας Μάρσαλ. Σύμφωνα με την έκθεση της εισαγγελίας, στην οποία περιγράφονται οι λόγοι για την απαλλαγή από την καταδίκη, “τα φυσικά και επιστημονικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με την μαρτυρία της για το τι συνέβη”.

Η Μάρσαλ πέθανε το 2001 και οι ερευνητές που επανεξέτασαν την υπόθεση δεν μπόρεσαν να την ανακρίνουν. Η έκθεση της εισαγγελίας αναφέρεται ότι ένας άλλος άνδρας, που πέθανε το 1994 είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία, τονίζοντας ότι ο Μάιερς είχε απαντήσει αληθινά σε ερωτήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της επανεξέτασης για την αθώωσή του.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί