Η Ηρακλειώτισσα υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη

Στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ηρακλειώτισσα Ελευθερία Κατσούλη του Ζαχαρία και της Μαρίας. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο με καταγωγή από το Αμαριανό Πεδιάδας του Δήμου Μινώα.
Σε δήλωσή της αναφέρει:

Γνώρισα και εκτίμησα το Γιάνη Βαρουφάκη και τις προτάσεις του για την οικονομία μέσα από τα βιβλία του. Αυτό που αναγνώρισα είναι ότι επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος που είχε το θάρρος να μας δώσει αυθεντική και καθαρή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες. Για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή και στο Eurogroup. Επίσης, ολοφάνερα διέκρινα ότι η γενναία στάση του το 2015 για την Ελλάδα μέσα σε αυτήν την αδίστακτη αρένα, ήταν ανιδιοτελής και ειλικρινής, χωρίς κάποια ψύχωση καρέκλας.
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε με σθένος τις γνήσιες πανευρωπαϊκές δυνάμεις του DiEM 25 και του ΜέΡΑ25. Για να εργαζόμαστε δίκαια και παραγωγικά ανοίγοντας δρόμους για τις επόμενες γενεές. Για να στοχεύσουμε ξανά τα μεγάλα και τα σημαντικά, όπως τόσοι σπουδαίοι Έλληνες πριν από εμάς. Όπως τόσοι υπέροχοι δημοκράτες Ευρωπαίοι πριν απ’ αυτούς που κακοποιούν τον πολιτισμό και τις αξίες μας, αποπειρώμενοι να μεταλλάξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κλειστή λέσχη απληστίας.
Πιστεύω στον εκδημοκρατισμό της ηπείρου μας και οραματίζομαι μια Ευρώπη της Ενότητας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Μια Ευρώπη αληθινή, ειρηνική και φιλική που θυμάται συνεχώς την αποστολή της. Να ευημερούμε οι άνθρωποί της, να δημιουργούμε και να προοδεύουμε. Γι’ αυτήν την Ευρώπη, το σπίτι μας δηλαδή, ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.

Για τη δική της πορεία και συμμετοχή αναφέρει:

Ολοκλήρωσα τις Πανεπιστημιακές Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ουαλίας (University of Wales Trinity Saint David, Swansea) και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μπόρνμουθ (Bournemouth University).
Εργάζομαι στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσιότητας της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής HELLAS-CH στο Ηράκλειο. Εργάστηκα επίσης ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο ΙΤΕ (2004-2014). Παλαιότερα έχω εργαστεί στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στην Αθήνα ως Επιστημονικός Συνεργάτης (2000-2004) και ως Διοικητικός Υπάλληλος (2014-2018) με απόσπαση από το ΙΤΕ.
Μετείχα στα κοινά από νεαρή ηλικία. Ήμουν υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Ηρακλείου με το συνδυασμό Κοινωνία των Πολιτών του ΠΑΣΟΚ το 2002 καθώς και υποψήφια Βουλευτής Νομού Ηρακλείου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) το 2012, από όπου παραιτήθηκα το 2014. Συμμετείχα στον ακομμάτιστο και άμισθο συνδικαλισμό ως Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΤΕ (ΣΕΙΤΕ), 2012-2015, και ως Υπεύθυνη Ομάδας Εθελοντισμού του ΣΕΙΤΕ.
Με ενδιέφερε ανέκαθεν ο αθλητισμός. Έχω διακρίσεις με πρωτιές στην αντισφαίριση σε επίπεδο Κρήτης και σημαντικές επιδόσεις στην καλαθοσφαίριση με την ομάδα κορασίδων της ΓΕΗ.
Πιστεύω στη μάθηση και τη διαρκή επιμόρφωση. Παρακολουθώ εδώ και τρία χρόνια μαθήματα Πρακτικής Φιλοσοφίας και Οικονομικά με Δικαιοσύνη στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (School of Economic Science) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Περαιτέρω, συμμετείχα ενεργά στα παρακάτω σεμινάρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα:

 Αποτελεσματική Συμμετοχή των Στελεχών του Δημοσίου σε Συλλογικά Όργανα του Κράτους, 24-26/2/2016

 Ευρωπαϊκή Ένωση: Θεσμικά όργανα και Πολιτικές, 2-4/11/2015

 Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης: Δημοσιονομικό Έλλειμα και Δημόσιο Χρέος, 29/2-3/3/2015

Με ενδιαφέρον στον ουσιαστικό ακτιβισμό παρακολούθησα σεμινάρια της οργάνωσης «Ένας κόσμος χωρίς πολέμους και Βία» το 2013 όπως και μαθήματα του HarvardX με θέμα «Διαβούλευση για την Κοινωνική Αλλαγή/Deliberations for Social Change» το 2016.

Είχα ενεργό ρόλο στο συνέδριο “Η ιερή μας Γη / Our sacred earth”, 14th GCGI International Conference, Lucca, Tuscany, Italy, 28/8-1/9/2018, που αφορούσε ζητήματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Εκφράζομαι με άρθρα γνώμης από το 2017 μέσω του προσωπικού μου ιστολογίου Liberty’s Sight, www.libertysight.com – Ένα ταξίδι στη γνώση, στην αρετή, στον κόσμο.

Επέλεξα να συνταχθώ πολιτικά με τις δημοκρατικές πανευρωπαϊκές δυνάμεις του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 διότι εδώ προσφέρονται οι ενναλακτικές λύσεις που χρειαζόμαστε συλλογικά ως ανθρωπότητα και ως κοινωνίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί