Τα κύματα “καταπίνουν” από το πρωί το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων!- Δείτε εντυπωσιακές φωτο

«Γιγαντιαία» κύματα χτυπούν από τα ξημερώματα της Παρασκευής και πάλι το ενετικό λιμάνι των Χανίων, προκαλώντας ζημιές στα καταστήματα, εξαιτίας της σημαντικής ενίσχυσης των Βορείων ανέμων που προκαλεί υψηλό κυματισμό.

Η παραλιακή ζώνη του ενετικού λιμανιού είναι κυριολεκτικά αδιάβατη και πολύ επικίνδυνη για όποιον επιχειρήσει να τη διασχίσει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, στο σκηνικό αλλαγής του καιρού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο νησί μας προστέθηκε και η εισβολή του ενισχυμένου Βορείου ρεύματος από τα ξημερώματα της Παρασκευής . Η οποία θα έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση υψηλού θαλάσσιου κυματισμού σε όλο το βόρειο παράκτιο μέτωπο της Κρήτης.

Ενδεικτική είναι η σταδιακή απεικόνιση της ενίσχυσης αυτής στους ανεμολογικούς χάρτες και Κυματισμού της ΕΜΥ, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού κέντρου Προγνώσεων (ECMWF) (όπως αυτά αντιστοίχως παρατίθενται στη συνημμένη εικόνα).

Το λιμάνι των Χανίων έχει αρχίσει ήδη να κινείται σε ρυθμούς έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου με πολλά καταστήματα στην προβλήτα να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους και πολλά άλλα να βρίσκονται σε εργασίες προετοιμασίας.

Για άλλη μια φορά όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή μιας και ο υψηλός κυματισμός που αναμένεται να επικρατήσει σταδιακά από τις πρωινές ώρες, θα επηρεάσει και πάλι όλες τις δραστηριότητες στην προβλήτα του λιμανιού.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν και όλοι αυτοί που θα θελήσουν να κινηθούν πεζοί αλλά και με οχήματα στους συγκεκριμένους χώρους. Λαμβανομένου δε υπόψη ότι ήδη έχει αρχίσει δειλά-δειλά να εκδηλώνεται και μία κίνηση ξένων επισκεπτών καλό θα είναι να ενημερωθούν για τους κινδύνους που μπορεί να περιλαμβάνει η προσέγγιση τους στην προβλήτα του λιμανιού.

Φωτογραφίες: Παύλος Μπουζάκης 

πηγή: kriti24

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί