Προηγείται ο Ουκρανός κωμικός Ζελένσκι, υποψήφιος για την προεδρία της χώρας

Ο κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας πρωτάρης στην πολιτική, αλλά αρκετά γνωστός στην κοινή γνώμη της χώρας του από μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά στην οποία υποδύεται έναν φανταστικό πρόεδρο, προηγείται με μεγάλη διαφορά των άλλων συνυποψήφιων του για τις προεδρικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Ωστόσο τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο ηλικίας 41 ετών δημοφιλής κωμικός, δεν του διασφαλίζουν μια άνετη νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν πιστεύουν ακόμη ότι ο Ζελένσκι μπορεί να γίνει πρόεδρος, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου KISS.

Αυτή την στιγμή ο Ζελένσκι φαίνεται να συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ποσοστό 20,9%, ενώ ο αντίπαλος του και νυν πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έρχεται δεύτερος με ποσοστό 13,7% και η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο έρχεται τρίτη με ποσοστό 9,7%.

Στις προεδρικές εκλογές της 31η Μαρτίου, την προεδρία διεκδικούν 39 υποψήφιοι. Σε περίπτωση που κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%, οι δύο πρώτοι θα διεκδικήσουν την προεδρία στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του KISS το 21,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Ζελένσκι θα είναι ο νικητής στον δεύτερο γύρο, το18,3% πιστεύουν ότι θα επανεκλεγεί ο Ποροσένκο και το 10,1% βλέπουν ως νικήτρια την Γιούλια Τιμοσένκο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1600 ατόμων σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας εκτός της Κριμαίας, στο διάστημα 20-26 Μαρτίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί