Συνάντηση Μενέλαου Μποκέα & Νίκου Ηγουμενίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Συνάντηση για τα ενεργειακά θέματα του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποίησαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Παρών στη συνάντηση και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τον Δήμο Μαλεβιζίου και την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά όσα έχει διευκρινίσει και από τη Βουλή σχετικά με την τελευταία τροπολογία, ότι δηλαδή η υπόθεση της μεταφοράς αεροστροβίλων ή των μικρών σταθμών δεν αφορά τα Λινοπεράματα.

Σχετικά με την Δαμάστα, ο κ. Σταθάκης αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μποκέα να εξεταστεί από τον ΑΔΜΗΕ το αίτημα της δημιουργίας του υποσταθμού στην Κορακιά αντί στη Δαμάστα, και το αίτημα διερεύνησης της μεταφοράς του κόμβου από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε από τον Υπουργό να επισκεφτεί άμεσα την περιοχή ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους σχετικά με όλες τις πλευρές των ενεργειακών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.

Κατά τη συζήτηση, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι εντός διμήνου θα προκηρυχθεί το έργο του καλωδίου από την «Αριάδνη» και ότι το έργο της διασύνδεσης προχωράει κανονικά. Στον σχεδιασμό του μετά το τελευταίο ατύχημα είναι η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, ενώ αποδέχτηκε την πρόταση κατά την επίσκεψη του να προχωρήσει σε εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί