Παρέμβαση Μιχελογιαννάκη για θέματα της Αστυνομίας και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σε επικοινωνία του με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον Υπουργό Οικονομικών, τους εξέθεσε μείζονα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, λόγω των αυξημένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που εμφανίζονται στο ν. Ηρακλείου, ζήτησε από την Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κα Γεροβασίλη, να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επιπλέον, της μετέφερε το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στην Δ.Α. Ηρακλείου, καθώς το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας σταμάτησε να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο υγειονομικός κίνδυνος για όλους όσους εργάζονται, τους πολίτες που προσέρχονται στις αστυνομικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν, αλλά και για τους κρατούμενους, είναι πλέον μεγάλος.

Παράλληλα, ενημέρωσε και τον Υπ. Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, για την επιτακτική ανάγκη να εξαιρεθούν τα αναδρομικά από τον υπολογισμό εισοδήματος, όσον αφορά στα κοινωνικά επιδόματα, ώστε να μην υπολογιστούν συνολικά κατά το έτος 2018, διότι οι αστυνομικοί που έλαβαν αναδρομικά, θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν και να επιστρέψουν υπέρογκα ποσά στην εφορία, κινδυνεύοντας ουσιαστικά να βρεθούν και χρεώστες απέναντι στο κράτος. Επιπροσθέτως, πολλοί αστυνομικοί εξαιτίας των αναδρομικών ποσών που έλαβαν, θα μείνουν εκτός κοινωνικών επιδομάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εις βάρος του ετήσιου οικογενειακού τους προϋπολογισμού και σίγουρα τα χρήματα που θα απολέσουν θα είναι περισσότερα από αυτά που έλαβαν.

Τέλος, ζήτησε από την ηγεσία να νομοθετήσει, ώστε να διορθωθεί η αδικία που πρόκειται να δημιουργηθεί και να προστατευτεί το εισόδημα των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί