Θλίψη από τον θάνατο Κρητικού αθλητή και γιατρού – Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο (Φωτο)

Σκληρό το «αντίο» για τον αγαπημένο όλων αθλητή και επιστήμονα, με καταγωγή από την Κρήτη, Σωτήρη Νίνο, ο οποίος σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο, στον δρόμο από Καλαμάτα προς Αθήνα.

Δείτε: Ελλάδα: Θανατηφόρο τροχαίο σε Εθνική οδό – Σοκάρουν οι εικόνες

Δείτε τί αναφέρει το zarpanews.gr για τον Σωτήρη Νίνο:

 

Ο Σωτήρης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής επί σειρά ετών.

Ξεχωριστός στο επάγγελμα του, ξεχωριστός στο μπριτζ, μα πιο πολύ ξεχώριζε στις καρδιές μας, μια που ήταν πάντα γλυκός κι ευγενικός, λιγομίλητος μα προσιτός. Ως γιατρός βοηθούσε αδιακρίτως αλλά και διακριτικά κι είχε ένα γέλιο κελαριστό που άγγιζε την ψυχή μας.

Ο Χανιώτης άσσος εδώ και 10ετιες εκπροσωπούσε την πόλη των Χανίων σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όχι μόνο με την αγωνιστική του αξία, μιας και αυτή είναι αναμφισβήτητη, αλλά κυρίως λόγο του ήθους του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Σωτήρης αποτελούσε στολίδι πολύτιμο για την πόλη τον Χανίων. Το ήθος, η έμφυτη ευγένεια του, η πηγαία καλοσύνη του, η πραότητα του, ανάγκαζαν όλους τους αντιπάλους του, που τους αποκαλεί συναγωνιστές του ο ίδιος να υποκλίνονται ενώπιον του.

Ο Στέφανος είχε στα χείλη του μια φράση, ( ενδεικτική του επιπέδου του ) ενός μεγάλου φιλόσοφου , του Αριστοτέλη : «όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», δηλαδή όπου υπάρχει άμιλλα υπάρχει και νίκη, σηματοδοτεί ότι το δημιουργικό κάτω από ευγενή ανταγωνισμό. Διότι κατά τον Αριστοτέλη άμιλλα είναι να φτάσει κανείς τον άλλον – αυτόν που θαυμάζει, που τον έχει ως πρότυπο και να τον ξεπεράσει χωρίς να αισθάνεται φθόνο αν ο άλλος τον ξεπερνάει.

Με καταγωγή από τα Χανιά, έζησε σαν φοιτητής Ιατρικής αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια εργάσθηκε στην Αθήνα σαν χειρουργός.

Νεαρός έμαθε και πρωτοέπαιξε μπρίτζ στον ΟΑΜΘ.

Έξυπνος, με ωραίο χιούμορ, χαμογελαστός, καλόκαρδος, φιλόξενος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να προσφέρει, καλός φίλος, εξαιρετικός επιστήμονας, ο Σωτήρης ήταν και θα είναι για πάντα ο αγαπημένος όλων μας.

Καλό ταξίδι φίλε, να είσαι καλά εκεί που πάς, θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά, στο μυαλό, στις σκέψεις μας.

Η ΕΟΜ Ελληνική ομοσπονδία μπριτζ, και ο Χανιώτικος σύλλογος μπριτζ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του.

Τα Χανιά, απ’ όπου καταγόταν, η Θεσσαλονίκη, τόπος σπουδών του, αλλά και η αθλητική του πατρίδα, ως αθλητής του ΟΑΜΘ, όσο και η Αθήνα, όπου ζούσε και εργαζόταν, θρηνούν και υπόσχονται: αιωνία του η μνήμη.

O αποχαιρετισμός θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11:00, στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στα Χανιά

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί