Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ Ηρακλείου για την γυναίκα

Το Σάββατο 23/3 πραγματοποιήθηκε με η εκδήλωση της Τ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ με θέμα: «Γυναίκα, με το ΚΚΕ κάνε τη διαφορά. Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει».

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Σκυβαλάκη Ρένα μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βρύσαλη Δημήτρη.

Στην συνέχεια παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι Ασημίνα Σκεπάρνη, εκλεγμένη στο ΔΣ της ένωσης συλλόγων γονέων Ηρακλείου και υποψήφια με την Λαική Συσπείρωση στο δήμο Ηρακλείου, Δοργιάκη Δέσποινα, εργαζόμενη στο εμπόριο και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Κωστοπούλου Ελισάνθη, εκλεγμένη στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του Βιολογικού και μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ, Σωτηρία Διβινή, εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο ΕΚΗ από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και υποψήφια με την Λαική Συσπείρωση στο δήμο Μαλεβιζίου καθώς και η Σιουτζουλη Τασούλα εκπαιδευτικός Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ρένα Σκυβαλάκη ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

“Το ΚΚΕ απευθύνεται στις γυναίκες καθημερινά, με τις θέσεις και τις προτάσεις του, να βρουν τη θέση τους στους σημερινούς αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο, κοινωνική προστασία της μητρότητας, δημόσιες και δωρεάν υποδομές και υπηρεσίες για τις ανάγκες των γυναικών, όλων των ηλικιών, των οικογενειών τους, ολόκληρης της κοινωνίας.

Τέτοιο χαρακτήρα θέλουμε να έχει η σημερινή μας εκδήλωση, ένα κάλεσμα σε όλες εσάς να σταθείτε πλάι στο ΚΚΕ για να σπρώξουμε μπροστά τον τροχό της ιστορίας, όπως το έκαναν μέχρι και σήμερα χιλιάδες γυναίκες-σύμβολα του αγώνα, τις οποίες τιμούμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και καθημερινά αντλούμε δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία από το παράδειγμα τους.

Πιστεύουμε ότι η γυναίκα εργάτρια, υπάλληλος, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, νέα κοπέλα, επιστήμονας ΜΠΟΡΕΙ με τη δική της θέληση και δράση να βοηθήσει να δρομολογηθούν ριζικές αλλαγές στη ζωή μας.

Θαρρετά σας ζητάμε να βάλετε το μεράκι σας, την φροντίδα σας, τη δύναμη και επιμονή σας εδώ μαζί με όλες εμάς, στο ΚΚΕ, στον στόχο για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ (έως πρόσφατα και ΑΝΕΛ) άλλα και οι προηγούμενες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ φρόντισαν, εξασφαλίζοντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο, όλο και περισσότερες νέες γυναίκες να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας. Με τις υπογραφές τους στους μνημονιακούς, αντιλαϊκούς νόμους και με τις δεσμεύσεις τους στους επιχειρηματικούς κολοσσούς έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιο της νεολαίας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

(…) Είναι στοίχημα για μας να γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους φασίστες – τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας που ξεπουλάνε τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και στη Βουλή ψηφίζουν υπέρ των εφοπλιστών και της ολιγαρχίας.

(…) Η ΕΕ πίσω από την πολιτική της ισότητας των φύλων κρύβει τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων. Υπολογίζουν τις οικονομικές απώλειες από την ανεκμετάλλευτη δεξαμενή του γυναικείου εργατικού δυναμικού στα ~370δις € ετησίως. Να εδώ αποδεικνύεται-αποτυπώνεται από τα δικά τους στοιχεία αυτό που λέει η θεωρία μας ότι πηγή υπεραξίας είναι η εργατική δύναμη. Η εκμετ’άλλευση των γυναικών είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο διότι: α) Οι γυναίκες αμείβονται λιγότερο -16,7%/ώρα, -40% αποδοχές. β) Έχουν περισσότερα κατά μ.ο. προσόντα. γ) Είναι πιο ευάλωτες στην αποδοχή ελαστικών σχέσεων εργασίας γιατί είναι φορτωμένες με την φροντίδα της οικογένειας, την ανατροφή των παιδιών, τις δουλειές του σπιτιού, την φροντίδα των ηλικιωμένων, την εργασία, έχουμε υψηλά ποσοστά ανεργίας. Σε αυτή την βάρβαρη ανισοτιμία μας προβάλουν ως λύση για την δική μας διευκόλυνση την ελαστική-ευέλικτη εργασία…..Που είναι πολύ! κερδοφόρα για το κεφάλαιο. δ) Και το σημαντικότερο!!!: Η ευελιξία και η ισότητα χρησιμοποιούνται για τη συνολική μείωση των μισθών, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών. Δεν είναι δυνατόν να μιλάει κανείς για μέτρα στοιχειώδης στήριξης και προστασίας της μητρότητας χωρίς να συγκρουστεί με την ΕΕ και της ευελιξίας που προωθεί.

Είναι ξεκάθαρη η στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡ-ΝΔ σε ευθυγράμμιση με την ΕΕ- το ΚΕΦΑΛΑΙΟ τους ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ όσο κι αν προσπαθούν και με τα παραπάνω να στήνουν το δίπολο ΠΡΟΟΔΟΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, στο οποίο δίπολο δεν πρέπει να εγκλωβιστεί καμία γυναίκα!

Μόνο λίγα από τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν πως χρειάζεται να δώσουμε μάχη για περισσότερους εκλεγμένους με το ΚΚΕ στην ευρωβουλή, τη βουλή, την περιφέρεια και τους δήμους του νομού είναι:

-Στον κλάδο του εμπορίου: χωρίς τον κομμουνιστή περιφερειακό Σύμβουλο στη Κρήτη δεν θα είχαμε φρενάρει από κοινού με τα ταξικά σωματεία που μπήκαν μπροστά να δουλεύουμε 52 Κυριακές.

-Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα είχε δοθεί από την κυβέρνηση αν ο αγώνας του ταξικού κινήματος δεν πίεζε στον οποίο πρωτοστατούν οι Κομμουνίστριες και οι Κομμουνιστές, με την πίεση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή με την πρόταση για ΣΣΕ των 530 σωματείων, την καθημερινή πάλη.

-Η πάλη των κομμουνιστών ξενοδοχοϋπαλλήλων όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις άδικες απολύσεις μέχρι και πρόσφατα (3 στο ξενοδοχείο ΜΑRINA), στην απληρωσιά, και στην πάλη για την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης σε όλα τα ξενοδοχεία.

(…) Ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού και με όλους τους τρόπους , μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια πολύ καλύτερη ζωή, για την ισοτιμία και την χειραφέτηση της γυναίκας. Γιατί πραγματικά προοδευτικό είναι να μην υποτάσσεσαι σε αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, αλλά να παλεύεις να τους αλλάξεις. Εμείς εμπιστευόμαστε κάθε μία από αυτές που είμαστε εδώ σήμερα ότι θα διαλέξει σωστά για αυτήν και τα παιδιά της!!”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί