Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον σημερινό διπλού εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τίμησε την ημέρα και αναφέρθηκε στα μηνύματα, που αυτή έχει για  τη σημερινή εποχή.

Μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και όσους επιβολεύονται την ελευθερία της Ελλάδας έστειλε οΠρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης. «Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας» διεμήνυσε.

Χρησιμοποίησε, δε, τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία» για να σημειώσει ότι «εμείς, οι Έλληνες, θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί».

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το Αγαθονήσι, από όπου έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.  «Έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας» διεμήνυσε. Σημείωσε επίσης πως ο λαός διαχρονικά πέρασε κακουχίες, αλλά στέκεται πάντα όρθιος και επεσήμανε την ανάγκη ομοψυχίας.

Από τη Λήμνο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από όραμα, κατεύθυνση και έναν πατριωτισμό, που θα ενώνει. «Σήμερα είναι μέρα γιορτής, αλλά και περισσυλογής, «γιατί η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της ηΦώφη Γεννηματά, που επισκέφθηκε τον Έβρο, υπογράμμισε ότι τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. «Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολίασε πως η Επανάσταση δείχνει πώς μπορούν οι πολίτες να αντισταθούν «απέναντι στη σήψη του παλιού, απέναντι σε όλα τα δεσμά, απέναντι στις κάθε είδους “Ιερές  Συμμαχίες”, όπως για παράδειγμα είναι σήμερα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο δικό του μήνυμα, τόνισε: «Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει μέσα της πολλά από τα λάθη του ’21 (και λίγους από τους ήρωες του). Ας το αντιστρέψουμε! Ας κρατήσουμε από το ’21 την ορμή του, τη θυσία των ηρώων, το όραμα και τον αγώνα για μια Ελλάδα δυνατή, πρωταγωνίστρια, στον κόσμο των ισχυρών Εθνών».

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και τόνισε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη για τον αληθινό πατριωτισμό.

naftemporiki.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί