Πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ, προσγειώθηκε κατά λάθος στο Εδιμβούργο – Ούτε ο πιλότος δεν ήξερε τι έγινε

Οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης της British Airways ήθελαν να ταξιδέψουν από το Λονδίνο προς το Ντίσελντορφ. Τελικά όμως κατέληξαν στο Εδιμβούργο κατά λάθος!

Κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, η συνέχεια είναι… καλύτερη. Το λάθος έγινε αντιληπτό μετά την προσγείωση και- σύμφωνα με μαρτυρία- ο πιλότος ζήτησε από τους επιβάτες να σηκώσουν το χέρι όσοι ήθελαν να πάνε στο Ντίσελντορφ. Εννοείται πως όλοι σήκωσαν το χέρι τους! Λίγο νωρίτερα, όταν ο πιλότος τους είχε πει «καλώς ήρθατε στο Εδιμβούργο», οι επιβάτες πίστευαν ότι τους έκαναν πλάκα.

Πώς έγινε το λάθος που έστειλε την πτήση ΒΑ3271 500 μίλια μακριά από τον προορισμό της; Η British Airways το απέδωσε σε λάθος σχέδιο πτήσης που δόθηκε στον πιλότο, από την WDL Aviation, μια γερμανική εταιρεία που εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

«Ο πιλότος δεν είχε ιδέα πώς συνέβει αυτό. Είπε ότι δεν του έχει ξανασυμβεί και πως το πλήρωμα προσπαθούσε να βρει τι μπορούσε να κάνει», δήλωσε στον Guardian η Σόφι Κουκ, μία από τους επιβάτες της πτήσης. Τελικά, αφού παρέμειναν για 2,5 ώρες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, για τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους, αυτό απογειώθηκε με προορισμό το Ντίσελντορφ. Οι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους έπειτα από 5 ώρες και 20 λεπτά, αντί για τη μία ώρα που έπρεπε κανονικά να διαρκέσει η πτήση.

iefimerida.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί