Νέες πληροφορίες για τις τουρκικές παρενοχλήσεις στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι

Νέες πληροφορίες για το «επεισόδιο» που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα militaire.gr.

Δείτε: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλ. Τσίπρα

Αλ. Τσίπρας από το Αγαθονήσι: Μέρα τιμής και περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης (Βίντεο)

Όπως είναι ήδη γνωστό τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το militaire.gr στις 10:50 τα ελληνικά ραντάρ εντόπισαν δύο τουρκικά F-4 να παραβιάζουν το FIR Αθηνών πετώντας στα 6.000 πόδια, σχετικά κοντά στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο.

Αστραπιαία βρέθηκαν στην περιοχή ελληνικά F-16, τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Η πιο κοντινή απόσταση που κατάφεραν να φτάσουν στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό ήταν τα έξι μίλια.

Στις 11:05 ο Αλέξης Τσίπρας προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι απ’ όπου έκανε τη δήλωση σχετικά με το επεισόδιο.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γείτονές μας, που πρέπει να καταλάβουν ότι στο Αιγαίο μόνο η συνεργασία και η συνανάπτυξη έχει σημασία. Όχι οι διαφορές, οι λεονταρισμοί, οι ψευτομαγκιές και οι επιθέσεις χωρίς νόημα. Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου στο Αγαθονήσι κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, φαίνεται ένεκα της ημέρας. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρι τα ελληνικά μαχητικά όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του Πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα είναι το μήνυμα που θέλω να τους στείλω», ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί