Ναζιστικές προκλήσεις στην Καλλιθέα και τραυματισμοί

Επεισόδια σημειώθηκαν μισή ώρα μετά τις 10 το πρωί στην Καλλιθέα. Περίπου 40-50 ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να κινηθούν εναντίον συγκέντρωσης που γινόταν από το ΠΑΜΕ και διάφορες αριστερές συλλογικότητες από 150 άτομα στην Πλατεία Κύπρου.

Οι ακροδεξιοί κινήθηκαν μέσω της Λ. Θησέως και οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν αμέσως και τους εμπόδισαν να κινηθούν προς την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις και να πετάξουν βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν, απώθησαν τις ταραξίες και από το σημείο έγιναν 11 προσαγωγές ατόμων που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Manos Tsaldaris / Μάνος Τσαλδάρης@ManosTsaldaris

Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν στο χώρο της παρέλασης. Αστυνομικοί τους σταμάτησαν στη συμβολή της Ελ. Βενιζέλου με την Σκρα, Καλλιθέα, οπότε άνοιξαν ένα πανό («Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» 1821, Ελλάς, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Manos Tsaldaris / Μάνος Τσαλδάρης

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εναντίον της κινητοποίησης της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας τραυματίζοντας τουλάχιστον στο κεφάλι διαδηλωτές, όταν αυτοί θέλησαν να προχωρήσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

Stelios nikitopoulos@stenikito

Επίθεση των ΜΑΤ και τραυματίες σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων ενάντια στην παρουσία ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την https://o-dromos.blogspot.com/2019/03/blog-post.html 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Stelios nikitopoulos

Ένταση και στην παρέλαση στα Λιόσια

Παράλληλα οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 11 ατόμων. Την ίδια ώρα, 20 άτομα με μαύρα ρούχα και κράνη, κινήθηκαν προς το σημείο που θα γινόταν η παρέλαση έξω από το δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί