Κινητοποίηση των Σωματείων στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι εχθές πραγματοποιήθηκε στην Αλικαρνασσό μαζική σύσκεψη σωματείων του Νομού Ηρακλείου, σχετικά με το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ενώ ταυτόγχρονα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ., έξω από το πάρκο Γεωργιάδη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Μαζική σύσκεψη σωματείων του Νομού Ηρακλείου  πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αλικαρνασσό με αντικείμενο την «ενημέρωση για τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο οποίο ποτέ δεν προσήλθαν και ο σχεδιασμός των συνδικάτων για το επόμενο διάστημα».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν συνδικαλιστές από 8 πρωτοβάθμια σωματεία, αναδείχτηκε από την εισηγητική ομιλία του Γωνιανάκη Γιάννη, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και αντιπροσώπου στη ΓΣΕΕ, όλη η μπόχα, τα παιχνίδια και οι μηχανορραφίες μίας κλίκας ανθρώπων, που αποτελούν τη συνδικαλιστική μαφία, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να βάλουν την ίδια την εργοδοσία στις γραμμές των σωματείων και να κάνουν ένα συνέδριο χωρίς καμία καταστατική διαδικασία.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις του ΠΑΜΕ και το απόστημα που έσπασε και έβγαλε στη φόρα τις πραγματικές τους επιδιώξεις τους αφήνουν έκθετους. Οι εργαζόμενοι καθημερινά, οι οποίοι έχουν απαξιώσει τη ΓΣΕΕ και με το δίκιο τους, καθημερινά στους χώρους δουλειάς μας επιβραβεύουν και μας λένε «Συνεχίστε. Πηγαίνετε μέχρι τέλους!».

Τώρα είναι η ώρα κάθε συνδικαλιστής, κάθε σωματείο, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκει και ποια παράταξη πλειοψηφεί να απαντήσει στο ερώτημα «Τι κίνημα χρειαζόμαστε». Κίνημα που θα διεκδικεί και θα συγκρούεται ή κίνημα που θα είναι με τα αφεντικά και απέναντι από τους εργάτες;

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζικά σε κινητοποίηση την Τετάρτη 27/3 5:30 μμ έξω από το Πάρκο Γεωργιάδη, (απέναντι από το Πλαίσιο), μέρα που θα διεξαχθεί η Ετήσια Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. για να βροντοφωνάξουμε: «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ» και να καταγγείλουμε τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αποτελεί και απάντηση στο δεξί χέρι του Παναγόπουλου, στον πρόεδρο του ΕΚΗ, ο οποίος πρωτοστατεί όλα αυτά τα χρόνια με μία μικρή κλίκα συνδικαλιστών μέσα στο Εργατικό Κέντρο σε μηχανισμούς νοθείας που αναδείχτηκαν και στο πρόσφατο Συνέδριο του ΕΚΗ.

Δηλώνει την απόφαση των εργατών να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στη σαπίλα που αναδύουν αυτοί, που αυτοπαρουσιάζονται ως «εκπρόσωποι της εργατικής τάξης» και μέσα από τα γραφεία τους καθημερινά σχεδιάζουν τον αφοπλισμό των αγώνων, την εξουδετέρωση των συνδικάτων, έτσι ώστε οι φίλοι τους οι εργοδότες να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να κερδίζουν περισσότερα τσακίζοντας τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα κάθε σωματείο χρειάζεται άμεσα να βάλει πρόγραμμα περιοδειών, συσκέψεων για την αποκάλυψη όλων αυτών των εξελίξεων στη ΓΣΕΕ στους ίδιους τους εργαζόμενους.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΦΩΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί