Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας η εκκένωση του «Viking Sky» (βίντεο)

Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών στο κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», το οποίο υπέστη χθες μηχανική βλάβη και έπνεε ακυβέρνητο κοντά στην ακτογραμμή που έχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων σ’ ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ στη δυτική Νορβηγία, την ώρα που οι ταχύτητες των ανέμων έφταναν τα 70 χλμ./ώρα και τα κύματα ξεπερνούσαν τα οκτώ με εννιά μέτρα.

Δείτε: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Νορβηγίας με 1.300 επιβάτες

Σοκ προκαλούν τα βίντεο και οι μαρτυρίες των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στη Νορβηγία

Ύστερα από ολονύχτιες προσπάθειες το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τις τρεις από τις τέσσερις μηχανές αλλά η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε τη βλάβη και αν θα παρουσιαστεί εκ νέου.

Η εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα καθώς στο σημείο δεν μπορούν να πλησιάσουν σωστικές λέμβοι και η επιχείρηση γίνεται μόνο από αέρος.

Πέντε ελικόπτερα μεταφέρουν κάθε φορά 15-20 επιβάτες σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Μόλντε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, ενώ οι αρχές έχουν ζητήσει βοήθεια από τη Δανία.

Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν δέκα τραυματίες (έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες), τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το σχέδιο των αρχών είναι όταν το επιτρέψει ο καιρός και έχουν απομακρυνθεί όλοι οι επιβάτες, το πλοίο να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Μόλντε.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Alexus Sheppard 🏳️‍🌈@alexus309

Battery dying and people sleeping everywhere. Probably my last tweet of the night.

1,422 people are talking about this

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cruisemapper.com, το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου από τη νορβηγική πόλη Μπέργκεν για 12ήμερο ταξίδι που θα κατέληγε στο στο βρετανικό λιμάνι του Τίλμπουρι στον ποταμό Τάμεση.

Η πλειονότητα των τουριστών είναι ηλικιωμένοι και προέρχονται από 16 χώρες· οι περισσότεροι από Βρετανία και ΗΠΑ.

Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στη Viking Ocean Cruises και έχει κατασκευαστεί το 2017.

 

Εφημερίδα Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί