Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν κατά το τριήμερο από το Σάββατο 23 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Μοναδικό πρόβλημα θα αποτελούν οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο.

Σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου, αναμένονται αραιές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, οι οποίες κατά περιόδους στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει στο ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 6 έως 19, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 18, στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου από 11 έως 20 και στη Ρόδο έως 22, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 18.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές και δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στον Πατραϊκό έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή
Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου
Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της δυτικής χώρας

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί