Επίθεση μπροστά στα παιδιά του δέχτηκε ο γνωστός Κρητικός συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης

Σκηνές… Σικάγο νωρίς χθες το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου. Λίγο μετά τις 19.00 ο  γνωστός Κρητικός συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης έπεφτε θύμα επίθεσης νταή οδηγού, ο οποίος ένιωσε θιγμένος στο σήμα που του έκανε ο συγγραφέας να σταματήσει στη οδό Κονταράτου, προκειμένου να διασχίσει με την οικογένειά του τον πεζόδρομο.

Ο οδηγός αντέδρασε έντονα και βγήκε από το αυτοκίνητο. Ακολούθησε ένταση. Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών του συγγραφέα, αλλά και της μητέρας του, που ήταν εμφανώς αναστατωμένη. Διερχόμενοι πολίτες, υπάλληλοι και καταστηματάρχες από καφέ,  έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο άνδρες. Στο σημείο κλήθηκε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου το οποίο όμως έφθασε, όταν πλέον το επεισόδιο είχε τελειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια και δεν προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ο οδηγός αποχώρησε, ενώ ο συγγραφέας ακολούθησε το πρόγραμμά του, αφού παραβρέθηκε κανονικά στην παρουσίαση του βιβλίου του.

Μάλιστα απευθυνόμενος στο ακροατήριο της εκδήλωσης λίγο αργότερα, έκανε αναφορά στο επεισόδιο χαρακτηρίζοντάς το ένα ατυχές περιστατικό, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, το άφησε πίσω.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Σμυρνάκης βρίσκεται στον Βόλο για τριήμερο με την οικογένειά του, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης αναφέρει για το περιστατικό:

«Το να χτυπάει ένας άντρας έναν άλλον άντρα απλά αποδεικνύει τη νεάντερταλ καταγωγή του.

Το να το κάνει χωρίς ουσιαστικό λόγο αποδεικνύει ότι δεν αξίζει να φέρει ούτε τον πιο πάνω τίτλο.

Το να επιτίθεται ο ίδιος άντρας σε 2 γυναίκες, τη γυναίκα και τη μητέρα του έτερου άνδρα παρουσία των 2 παιδιών του (7 χρονών και 13 μηνών) με κίνδυνο να τραυματιστούν και αυτά, αποδεικνύει ότι είναι ανάξιος να φέρει την ιδιότητα του Ανθρώπου (τουλάχιστον με Α κεφάλαιο για να μην είμαι πολύ αυστηρός).

Εγώ, ο πατέρας μου, η γυναίκα μου και η μητέρα μου φέρουμε ελαφριά τραύματα.

Είμαστε όμως καλά. Πολύ καλά. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε κανονικά και θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους Βολιώτες για την εμπιστοσύνη τους.»

Μάλιστα όπως τονίζει θα συνεχίσουν  τις διακοπές τους , αφήνοντας πίσω το περιστατικό.

«Συγχωρούμε απόλυτα τον συγκεριμένο «κύριο». Κάποιο δικό του «δίκαιο» λόγο (πόσο, μα πόσο μοιάζει ο δίκαιος λόγος με τη δικαιο-λογία) θα είχε που τον ώθησε να χάσει, για μερικά λεπτά, κάθε ψήγμα ανθρωπιάς του.» τονίζει χαρακτηριστικά.

Προχωράμε. Σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας»

Ο Νικόλας Σμυρνάκης έχει μεγάλο συγγραφικό, εκπαιδευτικό αλλά και φιλοσοφικό έργο. Η έδρα του είναι στην Κρήτη αλλά ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο παρακινώντας τους ανθρώπους να βρουν το νόημα της ζωής τους. Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι ομιλητής, αρθρογράφος, ποιητής, μυθιστοριογράφος αλλά και δημιουργός αποφθεγμάτων. Πολλά έργα του μπορείτε να τα βρείτε ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, με τίτλο “Η Ευτυχία κρυβόταν στο Κομοδίνο μου” το οποίο έγινε, πολύ σύντομα, μπεστ σέλερ. . Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” .

Πηγή: Ταχυδρόμος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί