Μπλακ άουτ στην Κρήτη από έκρηξη στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα (φωτο-βίντεο)

Αλυσιδωτά προβλήματα  σε ολόκληρη σχεδόν την Κρήτη προκάλεσε η έκρηξη –κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες- σε μετασχηματιστή, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, Ηρακλείου.

Φωτογραφία: Fountoulakis Kostas, πηγή: Facebook

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

φωτο από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Στρατάκη
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι
Ηράκλειο, Χανιά και Ιεράπετρα για 45 περίπου λεπτά, πριν αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές του Ηρακλείου, το ρεύμα δεν έχει έρθει ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ert.gr, το ωστικό κύμα της έκρηξης προκάλεσε ζημιές στο κτίριο στέγασης των εργαζομένων, με όλα τα τζάμια να θρυμματίζονται.

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Φωτογραφίες από τη σελίδα του προέδρου του ΕΚΗ, Στέλιου Βοργιά

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης και περιόρισαν άμεσα την πυρκαγιά, ενώ θεωρείται θαύμα που δεν υπήρξε τραυματισμός, ίσως επειδή την ώρα τις έκρηξης είχαν διάλειμμα οι εργαζόμενοι.

Προτεραιότητα δόθηκε σε νοσοκομεία και αεροδρόμια, ενώ το ΕΚΑΒ τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες ασθενών που τροφοδοτούνται μόνιμα με οξυγόνο στα σπίτια τους.

Άμεση ήταν και ανταπόκριση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που –για καθαρά προληπτικούς λόγους- έσπευσε να τοποθετήσεις φράγματα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Λινοπεραμάτων για να αποφευχθεί  η ρύπανση από ενδεχόμενη διαρροή καυσίμων.

Δεκάδες ήταν και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά, από εγκλωβισμένα άτομα σε ανελκυστήρες.

Με αφορμή πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού του εργοστασίου στα Λινοπεράματα, του ενός από τα τρία εργοστάσια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που λειτουργούν στην Κρήτη, επαναφέροντας το πάγιο και μαζικό αίτημα απομάκρυνσής του από την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί