Στον 1ο και 3ο πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου ο Μ. Συντυχάκης

Σήμερα Πέμπτη 21/3 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ στον 1ο και 3ο πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου:

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης όπου έθεσε την ανησυχία για τα αντίστοιχα ακραία φαινόμενα του χειμώνα και κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και για τον καταμερισμό του προϋπολογισμού από τις δημοτικές αρχές για την πολιτική προστασία. Ο Μ. Συντυχάκης αναγνώρισε την προσπάθεια και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και μπροστά στις πλημμύρες σε Χανιά και Ρέθυμνο. Ταυτόχρονα ανέδειξε και την ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφέρειας για τη λειψή χρηματοδότηση για την πολιτική προστασία αλλά και για εξοπλισμό όπως και την υποστελέχωση των πυροσβεστικών σωμάτων, αλλά και την παντελή έλλειψη σχεδίου από το κράτος και την τοπική διοίκηση σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων όπως η Μάνδρα και το Μάτι.

Στη συνέχεια συζήτησαν με τους εργαζόμενους και στους δύο σταθμούς για τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Πιο συγκεκριμένα ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε πως: «Οι κυβερνήσεις στερούν από το Πυροσβεστικό Σώμα 120 εκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις, τρέχουσες και βασικές ανάγκες του. Εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων δεν έχουν κατοχυρωθεί ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας, θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι, εκτός από τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της φύσης του επαγγέλματος στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στις διασώσεις και τα μεγάλα προβλήματα που οφείλονται στις ελλείψεις που έχουν οι υπηρεσίες. Παραμένει η εργασιακή ανασφάλεια για τους πενταετείς πυροσβέστες και το φάσμα της ανεργίας για τους εποχικούς. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχουν να βγάλουν κέρδος από αυτή την κατάσταση και μετράνε τις ζωές των πυροσβεστών που έρχονται αντιμέτωποι με όλα τα παραπάνω αλλά και του λαού που κινδυνεύει όπως την οικογένεια εδώ στις Μοίρες ή του αγρότη στα Χανιά ως κόστος. Συνεπώς χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, η διεκδίκηση με όλους τους τρόπους, ενώ έχετε και τη θετική πείρα από την μονιμοποίηση των συναδέλφων σας τα προηγούμενα χρόνια.»

Στη συνέχεια τόνισε πως η δουλειά της πολιτικής προστασίας, του ελέγχου για μπαζωμένα ρέματα ή κινδύνους μέσα στην πόλη θεωρείται κόστος από όλους αυτούς, για αυτό και κανένας δήμος πέρα από όσους έχουν κομμουνιστές δημάρχους δεν αντιστάθηκαν στο να δεσμεύσουν τα αποθεματικά του Δήμου, τα λεφτά που έχουν μαζέψει από τη φορολογία των πολιτών.

Τέλος, ανέφερε πως χρειάζονται αγωνιστές δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι για να αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού κι όχι να είναι συνεχιστές της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση στις κάλπες που έρχονται ώστε να αναδειχθεί η δυσαρέσκεια του λαού στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά και να παλέψουν από καλύτερη θέση με το ΚΚΕ για μια καλύτερη κοινωνία, που θα καλύπτει το σύνολο των σύγχρονων αναγκών μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί