Δραπέτευσε από φυλακές της Κρήτης και έφτιαξε εγκληματική ομάδα στην Αθήνα

Στη σύλληψη  δύο ανδρών -52 και 41 ετών-, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες στην Αττική προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 52χρονος συλληφθείς αναζητείτο από τις 3 Ιανουαρίου, αφού είχε δραπετεύσει από τις φυλακές «Κρήτη» στην Αγιά Χανίων, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος και του 41χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τις αρχές του μηνός Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η δράση της σπείρας ήταν διαρκής, προβαίνοντας καθημερινά σε αναζήτηση στόχων, για διάπραξη ληστείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πιστόλι με (12) φυσίγγια,
  • συσκευασία με είκοσι ένα (21) φυσίγγια,
  • δύο (2) γεμιστήρες,
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, και
  • πλήθος καρτών SIM

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί