Αποχωρεί από την ‘Δύναμη Πολιτών’ ο Γιάννης Τσαπάκης

Αποχωρεί από την παράταξη ‘Δύναμη Πολιτών’, ο δημοτικός Σύμβουλος, κ.  Γιάννης Τσαπάκης.

Σύμφωνα με την επιστολή του, ο κ. Τσαπάκης τάχθηκε υπέρ του δήμαρχου Ηρακλείου και της παράταξης έχοντας ως στόχο να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών, ωστόσο οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν οικτρά.

“Ουδέποτε λειτούργησαν δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες μέχρι σήμερα και η διοίκηση αφέθηκε σε μια δημοτική ομάδα που ουδέποτε έλαβε χώρα ουσιαστικός πολιτικός διάλογος αλλά ερχόμασταν αντιμέτωπη με την πίεση να επικυρώσουμε ήδη ειλημμένες αποφάσεις ενός στενού ηγετικού πυρήνα”, αναφέρει στην επιστολή του.

Διαβάστε αναλυτικά, τί αναφέρει:

Το 2014 εντάχθηκα στο συνδυασμό ‘Δύναμη Πολιτών’ με μοναδικό γνώμονα να αγωνιστώ δυναμικά με βάση τις αρχές τις παράταξης, τασσόμενος σε ένα όραμα κοινό με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, για τον δήμο Ηρακλείου και για μια νέα δημοτική αρχή με προτεραιότητα τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ειλικρινή και διαφανή διοίκηση του δήμου.

Ο στόχος για μένα ήταν να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και να δω το Ηράκλειο μια πόλη πρότυπο. Όμως οι προσδοκίες μου δυστυχώς διαψεύστηκαν οικτρά. Ουδέποτε λειτούργησαν δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες μέχρι σήμερα και η διοίκηση αφέθηκε σε μια δημοτική ομάδα που ουδέποτε έλαβε χώρα ουσιαστικός πολιτικός διάλογος αλλά ερχόμασταν αντιμέτωπη με την πίεση να επικυρώσουμε ήδη ειλημμένες αποφάσεις ενός στενού ηγετικού πυρήνα.

Ο δήμος μας κρίθηκε ανεπαρκής και αυτό δεν είναι κάτι που το ομολογώ προσωπικά εγώ, αλλά το εισπράττω καθημερινά από τους συμπολίτες μου. Η παρούσα δημοτική αρχή οδηγεί τον δήμο προς το αδιέξοδο και την πλήρη απαξίωση. Η πολιτική μου παιδεία και συνείδηση δε μου επιτρέπει να δείξω άλλη ανοχή σε αυτό το πολιτικό κατεστημένο.

Με όλο το σεβασμό προς όλους αυτούς που με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στην παράταξη αυτή δηλώνω σήμερα ότι αποχωρώ και θα παραμείνω μάχιμος και ενεργός από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου για να παλέψω εκ των έσω για όσο ακόμα απομένει μέχρι τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες ελπίζω σε ένα νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του Ηρακλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί