Στα Καλέσσα ο Σπύρος Καλλέργης

Στο Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών βρέθηκε χθες το απόγευμα (18/03) ο Σπύρος Καλλέργης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Ενωμένο Μαλεβίζι”.

Ανταποκρίθηκε πρώτος στο επίσημο κάλεσμα των φορέων, όπως αυτό απεστάλη στις 01/03/2019 με σχετικό έγγραφο (Αρ.Πρωτ. 04) στο σύνολο των υποψηφίων Δημάρχων Μαλεβιζίου, εκθειάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο των φορέων της περιοχής ήταν παρόντες και απέδειξαν για μια ακόμη φορά, την καλή τους οργάνωση και την βούληση για την αναβάθμιση του τόπου, όπως και την γενικότερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό προς τον υπ. Δήμαρχο, ο γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου και συντονιστής της χθεσινής συνεδρίασης κος. Θεόδωρος Κυρικλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. κος. Αντώνης Βασιλάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κος. Δημήτρης Λυδάκης.  

Αξιοσέβαστη ήταν η παρουσία του Προέδρου του  Πνευματικού Κέντρου κου. Γιάννη Λεμπιδάκη, ο οποίος ως Καλεσσανός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα για τον τόπου του.   

Με την σειρά του ο κος. Καλλέργης ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την πολυπληθή παρουσία τους, και συνεχάρη τους φορείς για την επιμέλεια του εγγράφου που έλαβε, μιας και με δική του πρωτοβουλία το τελευταίο διάστημα επισκέπτεται τους κατά τόπους φορείς για να συζητήσει  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θέλοντας να έχει ιδία αντίληψη προκειμένου η επομένη μέρα των εκλογών, να τον βρει κατάλληλα προετοιμασμένο για την επίλυση τους.

Στις δηλώσεις τους ο κος. Καλλέργης, ανέπτυξε ένα τρίπτυχο ανάπτυξης – εργασιών, που περιλαμβάνει την ενέργεια, τους υδάτινους πόρους και τον πρωτογενή τομέα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις Ενεργειακές Κοινότητες που θα δώσουν μια νέα δυναμική στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ενισχύοντας έμμεσα και άμεσα το εισόδημα των Μαλεβιζιωτών.

Αναφορικά με τους υδάτινους πόρους, έκανε λόγο για την κατ’ τόπους χρήση μικρών φραγμάτων και δημιουργία ταμιευτήρων νερού προκειμένου να μειωθεί έμπρακτα το κόστος της διαχείρισης και αντιστοίχως το δυσβάσταχτο κόστος που καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι Δημότες.

Για τον πρωτογενή τομέα, πέραν της ήδη εξαγγελίας για την δημιουργία Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα, αναφέρθηκε στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και σε λοιπές καινοτόμες ιδέες ανάπτυξης, έχοντας μοναδικό στόχο να γίνει το Μαλεβίζι εκ νέου «πρωτεύουσα» του παραγωγικού πλούτου της Κρήτης, και σημείο αναφοράς για την Ελληνική επικράτεια.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Καλέσσα, έδωσε τεκμηριωμένες απαντήσεις καλύπτοντας το σύνολο των φορέων και δεσμεύτηκε ότι από κοινού θα βρούμε την λύση για το σύνολο των προβλημάτων.

Κατά το κλείσιμο το λόγο πήρε ο κος Νίκος Βιδάκης, επιστήθιος φίλος του Σπύρου Καλλέργη αλλά και του εκλιπόντα Δημήτρη Ξυριτάκη, κάνοντας αναφορά για το ήθος και την μαχητικότητα του Σπύρου, μιας και όλοι μαζί αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση της χωματερής από την Σκαφιδαρά, για την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ από τα Ληνοπεράματα,  αλλά και του αγώνα που δίνουν μαζί και με τον Πατήρ Μιχαήλ Κτιστάκη όλα αυτά τα χρόνια για την διάσωση του Κρητικού Γεωργαλίδικου Αλόγου.

Δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία του Σπύρου Καλλέργη τόσο στο περιβάλλον όσο και στα ζώα.

Κλείνοντας την συζήτηση ο Σπύρος Καλλέργης ευχαρίστησε τον κο. Βιδάκη και δεσμεύτηκε στον ίδιο και στο σύνολο των παρευρισκομένων, ότι κατά την θητεία του ως Δήμαρχος Μαλεβιζίου, το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα απομακρυνθεί από την περιοχή των Ληνοπεραμάτων.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν σε μεζεδοπωλείο της περιοχής, όπου μεταξύ φίλων βρέθηκαν και υποψήφιοι άλλων Δημοτικών παρατάξεων, φτιάχνοντας μια ευχάριστη παρέα.

Γιατί: Όλοι μαζί Μπορούμε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς η παράταξη «Ενωμένο Μαλεβίζι» θα συναντηθεί σήμερα 19/3/19 στις 19:00 με τους φορείς της Αχλάδας στην Λυγαριά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί