Τουλάχιστον ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρες σήμερα στην Ουτρέχτη, μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ολλανδική αστυνομία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα πως άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα σε τραμ σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, και πως η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Δείτε: Συναγερμός στην Ουτρέχτη: Άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς

«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως μετά τα γεγονότα, ενώ οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν όλα τα τεμένη της χώρας.

Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ο δράστης της αιματηρής επίθεσης πιθανότατα έχει διαφύγει.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί