Γι αυτό θα χάσει η ΝΔ της παραπληροφόρησης, του ψεύδους, των υπόλογων στο νόμο προσώπων

Του Γιώργου Λακόπουλου

Κάποιος παίζει άσχημο παιχνίδι στη ΝΔ. Για την ακρίβεια έπεισε τους επιτελείς της ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι σήμερα περίπου ως εξής:

Η χώρα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Έλληνες είναι ρακένδυτοι και πεινασμένοι. Ζουν με το φόβο ότι στην επόμενη γωνία τους περιμένουν ληστές και δολοφόνοι.

Στον ελεύθερο χρόνο τους παπαγαλίζουν τις ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Και θέλουν να δουν κρεμασμένους όλους τους Σκοπιανούς γι’ αυτό δεν γουστάρουν συμφωνίες μαζί τους.

Επίσης τους έπεισε ότι οι ψηφοφόροι έχουν σε τόσο μεγάλη υπόληψη τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν ως τώρα, ώστε εξοργίζονται στην ιδέα ότι μπορεί να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη όσοι είναι ύποπτοι δωροληψίας.

Τέλος στην Ελλάδα υπάρχει χούντα, η πορεία της οικονομίας είναι καταστροφική, ο Τσίπρας αποτυχημένος κομμουνιστής που καταρρέει και κανείς δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί του.

Δεν ξέρουμε ποιος καλλιέργησε στο συγκεκριμένο κόμμα αυτές τις εντυπώσεις- και τις κόλλησε και το δορυφορικό Κινάλ. Είναι οι Αμερικανοί (κρυφο) σύμβουλοι; Τις έφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις αποσκευές του από τον ΛΑΟΣ; Μήπως ο άλλος Γεωργιάδης, που ήταν σύμβουλος, αλλά δεν είναι πλέον; Ο Θεοδωρικάκος, που ως σύμβουλος στρατηγικής είδε την ταινία «Ο κύριος Πρόεδρος;»

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή ποιος τους έβαλε στο μυαλό ότι αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα και οφείλουν να πολιτευτούν αναλόγως. Και το κάνουν φυσικά: η επίσημη ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν προσαρμόσει την τρέχουσα ρητορική τους σ’ αυτές τις παραδοχές. Αφού αυτά είναι τα προβλήματα, σ’ αυτά εστιάζουν και αυτά υπόσχονται να αντιμετωπίσουν.

Βρίσκουν αυτονόητο να μιλούν διαρκώς για όσα προκύπτουν από την εντύπωση που έχουν. Την κατάρρευση της οικονομίας. Τη «σκευωρία» της Novαrtis . Τα παζάρια για την «επιβλαβή» συμφωνία των Πρεσπών. Τους δολοφόνους που έβγαλε από τη φυλακή ο Παρασκευόπουλος. Τον Μαδούρο που είναι πρότυπο του Τσίπρα. Τη Δημοκρατία που καταλύεται.

Μιλούν επίσης για τις αγορές που σπεύδουν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα γιατί θα αλλάξει η κατάσταση. Για την τρομοκρατία που ανθεί επί ΣΥΡΙΖΑ – ακόμη και υποψήφια ευρωβουλευτίνα με με φιλοτρομοκρατικά αισθήματα ανακάλυψαν.

Δεν ξεχνούν βέβαια να σημειώνουν ότι ο Μητσοτάκης ξέρει πώς να σώσει τη χώρα -ο προηγούμενος που ήξερε ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Και ότι ο Τσίπρας είναι διεθνώς απομονωμένος και μπορεί να του δώσουν και κανένα Νόμπελ για να τον ξεφορτωθούν -τώρα που τους έκανε τη δουλειά.

Από αυτή την άποψη όλα εξηγούνται. Σχέση αιτίου και αιτιατού. Το εποικοδόμημα εκφράζει τη βάση του. Αφού αυτή την εικόνα έχουν για τη χώρα και την πολιτική κατάσταση, αυτή την πολιτική ασκούν. Μπορεί και να μην είναι τόσο κακό. Και ο Δον Κιχώτης ανεμόμυλους κυνηγούσε -για να εντυπωσιάσει τη Δουλτσινέα του-και έγινε φίρμα. Γιατί όχι και ο Κυριάκος με τόσους Σάντσο Πάντσα δίπλα του -άρρενες και θήλεις.

Για να μιλήσουμε σοβαρά: Από την κοινή λογική προκύπτει ότι είναι αδύνατον να πετύχει τους στόχους του ένα κόμμα που πολιτεύεται με παραμορφωτικά κάτοπτρα. Η σημερινή ΝΔ αρνείται και να αναγνωρίσει την πραγματική κατάσταση και να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα. Οι άνθρωποί της δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στη χώρα, στην περιοχή και στην Ευρώπη.

Στην Πειραιώς αντί για επιτελείο με πολιτικά στελέχη έχει εγκατασταθεί ένας τεράστιος μηχανισμός- αμειβόμενων- αρλουμπολόγων που καιροφυλακτούν μήπως φύγει καμία κουβέντα από κανέναν αλαφροΐσκιωτο Συριζαίο, για να βάλουν την αντίστοιχη ατάκα στις ομιλίες του Κυριάκου.

Κάνουν την τρίχα τριχιά και αναδεικνύουν το ασήμαντο σε μεγάλο ζήτημα. Μπερδεύουν την παραπολιτική με την πολιτική, το εθνικό συμφέρον με τις εθνοκαπηλείες και την θεμιτή φιλοδοξία διακυβέρνησης με την μανία κυριαρχίας και εκδίκησης.

Ποιος σοβαρός πολίτης θα εμπιστευθεί την ψήφο του σε ένα κόμμα που την αναζητά με τις τεχνικές της παραπληροφόρησης, του ψεύδους και της περιορισμένης ηθικής; Με πρόσωπα υπόλογα στο νόμο και γνωστά και μη εξαιρετέα από το παρελθόν τους; Ποιος ψηφοφόρος θα δεχθεί ότι ο ρόλος ενός πολιτικού στην αντιπολίτευση δεν είναι να ελέγχει την κυβέρνησή και να αντιπαραθέτει τις θέσεις του, αλλά να προσφεύγει σε αθέμιτα για να «νικήσει»;

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί