Ξενοφοβική επίθεση σε ευάλωτους πρόσφυγες στα Βίλια Αττικής, συνοδεία δημάρχου (Βίντεο)

Το άγριο πρόσωπο της ξενοφοβίας έδειξαν οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή των Βιλίων Αττικής στους περίπου 80 ευάλωτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται από την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Verori, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Επικαλούμενοι πρόσφατη ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή, περίπου 100 κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ορισμένοι πέταξαν πέτρες προς το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία της εισόδου, ενώ οι πρόσφυγες παρακολουθούσαν εμβρόντητοι και φοβισμένοι από τα μπαλκόνια.

Στο twitter έχει αναρτηθεί βίντεο με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη ρατσιστική επίθεση εναντίον των προσφύγων:

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «Εφ.Συν.», ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη κι άλλα μέλη της δημοτικής αρχής. Οι αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι συγκεντρωμένοι μίλησαν με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και αποχώρησαν.

Παράλληλα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε την Παρασκευή προς το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, ζητεί «να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των συμμετεχόντων στη βίαιη επίθεση του εξαγριωμένου πλήθους ή τουλάχιστον των επικεφαλής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων βίαιων επεισοδίων».

Το πρόγραμμα Filoxenia του ΔΟΜ ξεκίνησε να υλοποιείται το φθινόπωρο και αφορά την προσωρινή φιλοξενία ευάλωτων ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο και που έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά σε συνολικά 6.000 θέσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Eφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί