Υποψήφιος με τους “Ενεργούς Πολίτες” και τον Ηλία Λυγερό στο δήμο Ηρακλείου ο Αλέκος Ανδρικάκης

Τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των “Ενεργών Πολιτών” με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook ο δημοσιογράφος, Αλέκος Ανδρικάκης.
Στην ανάρτηση αναφέρεται στο πολιτικό σκεπτικό της απόφασής του, στην ευκαιρία να αλλάξει επιτέλους το Ηράκλειο, αλλά και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθεί τις επιλογές της τοπικής ηγεσίας για το δήμο, ενώ απαντά και σε διάφορα προβοκατόρικα και κατευθυνόμενα, σημειώνοντας ότι δεν ταιριάζουν με την ηθική της αριστεράς.
“Πολύ σημαντικό κριτήριο για την απόφασή μου είναι το γεγονός ότι αυτή η παράταξη είναι το ουσιαστικό αποτύπωμα της αριστεράς στην αυτοδιοίκηση σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου”, αναφέρει.
Δείτε την ανάρτηση

Στο πλαίσιο μιας συνεπούς στάσης μου για τη στήριξη της αριστερής παράταξης των “Ενεργών Πολιτών” στο δήμο Ηρακλείου, της ουσιαστικής και τεκμηριωμένης, με κριτική και προτάσεις, αντιπολίτευσης εδώ και 4,5 χρόνια, και της εκ νέου υποψηφιότητας δημάρχου του επικεφαλής της, Ηλία Λυγερού, ενημερώνω ότι θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό των “Ενεργών Πολιτών”. Για μένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την απόφασή μου είναι το γεγονός ότι αυτή η παράταξη είναι το ουσιαστικό αποτύπωμα της αριστεράς στην αυτοδιοίκηση σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου. 
Πέρα από τη σκληρή δουλειά των δημοτικών συμβούλων και των άλλων στελεχών της όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνω και το γεγονός ότι ίσως είναι η μόνη πανελλαδικά παράταξη που είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και παρέμεινε ενωμένη, έδειξε με τις προτάσεις της την άλλη λογική για την πόλη, κινήθηκε στο πλαίσιο των συνεργασιών με ανθρώπους και συλλογικότητες, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, έδειξε στην πράξη πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι κοινωνικές συμμαχίες.
Θεωρώ τη συγκεκριμένη συγκυρία ως την καλύτερη προκειμένου να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα στο δήμο Ηρακλείου, να μπει μια άλλη σφραγίδα στην πόλη που έχει γίνει πλέον απάνθρωπη, απρόσιτη και απρόσωπη. Γι αυτό και στους “Ενεργούς Πολίτες” συμμετέχουν και πολλοί ενεργοί πολίτες που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά ή προέρχονται από τις τάξεις φίλων άλλων πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν επιτέλους αλλαγή στον μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης.
Ξεκαθαρίζω ότι η στάση μου είναι απολύτως πολιτική με βάση όλα τα παραπάνω, χωρίς να έχω την παραμικρή πολιτική φιλοδοξία για προσωπικές “καριέρες” (άλλωστε για πρώτη φορά εκτίθεμαι ως υποψήφιος αν και είχα ευκαιρίες στο παρελθόν). Φιλοδοξώ να ερμηνευτεί και ως πολιτική στάση απέναντι σε απολίτικες μεθοδεύσεις, χωρίς κοινωνικό πρόσημο, χωρίς αριστερή λογική, που κυριάρχησαν εδώ και πολύ καιρό στην τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στηρίζω την κυβέρνηση της Αριστεράς, με τα λάθη, τις παλινωδίες, τα προβλήματα, αλλά και την καθαρότητα στα χέρια και την ψυχή των στελεχών της. Δεν την στηρίζω απλά για να μην έρθει ο Μητσοτάκης, ούτε επειδή προσδοκώ σε κάτι προσωπικά…
Και με αυτό απαντώ και σε κάμποσα χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Σημειώνω, επίσης, απαντώντας σε άλλα ανήθικα χτυπήματα – τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πρακτική της αριστεράς- ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια των “Ενεργών Πολιτών”, με στόχο το Ηράκλειο να αποκτήσει σύντομα νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό. Τον Λυγερό. Κι όχι – όπως κατευθυνόμενα και με ανήθικο τρόπο σιγοψιθυρίζουν, λασπώνοντας όχι εμάς αλλά τους εαυτούς τους, μερικά τοπικά στελέχη- τον Λυγερό για να στηριχτεί στη συνέχεια άλλος ή άλλοι υποψήφιοι. Κι επειδή το όνομα του “άλλου” αναφέρεται στον Κουράκη, ας μάθουν ότι όσο λένε αυτές τις χυδαιότητες, οι δικαστικές μου περιπέτειες μαζί του συνεχίζονται. Αλλά ας απαντήσουν στο ερώτημα τί έκαναν εκείνοι για να πέσει το σύστημα Κουράκη, σε αντίθεση με πολλούς άλλους.
Η μάχη είναι πρωτίστως για το Ηράκλειο, για έναν επιτέλους Ανθρώπινο Δήμο”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί