Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Γόρτυνας για τη λειτουργία της Α΄/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γόρτυνας, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικός σύμβουλος Γόρτυνας  και υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Μανιαδάκης, αν και είναι μέλος της Α΄/βάθμιας σχολικής επιτροπής, συστηματικά δεν καλείται στις συνεδριάσεις της.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικός σύμβουλος Γόρτυνας  και υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Μανιαδάκης, καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας της Α΄/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, μολονότι ο ίδιος είναι μέλος της Α΄/βάθμιας σχολικής επιτροπής, συστηματικά δεν καλείται στις συνεδριάσεις της. Προκύπτει το ερώτημα αν συνεδριάζει καν η σχολική επιτροπή ή αν αποκλείεται από τις συνεδριάσεις ο εκλεγμένος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να υπάρχει η «αγαστή αρμονία», χωρίς τις λαϊκές διεκδικήσεις που οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ βάζουν στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης.

    Επιπλέον, απουσιάζει παντελώς κάθε διεκδίκηση για αύξηση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Αρκούνται όλες οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας στο πενιχρό κονδύλι που δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ανά δόση, το οποίο διατίθεται για τις λειτουργικές ανάγκες όλων των σχολείων Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο, και βέβαια δεν επαρκεί στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών τους.

    Η αντιμετώπιση των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων με σύμβαση μίσθωσης έργου ξεπερνά τα όρια της αναλγησίας, αφού και αυτά από τα ελάχιστα που δικαιούνται οι εργαζόμενες δεν τους αποδίδονται. Για παράδειγμα, από τη σχολική επιτροπή, ούτε μια σταγόνα γάλα δε δόθηκε το 2018 στις σχολικές καθαρίστριες, ούτε προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας έγινε, όπως όφειλαν (Υπουργείο Εσωτερικών υπ’ αριθ. 1364/12-02-2018 Α΄ Απόφαση). Σαν να μην έφταναν αυτά, παραμένουν απλήρωτες για τον Φλεβάρη.

Να γιατί η Δημοτική Αρχή Γόρτυνας δε θέλει παρών στις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής τον εκλεγμένο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να μπορούν, χωρίς ενοχλητικές φωνές, να αθωώνουν και να εκθειάζουν τις περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολείων που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση, στα χνάρια των προηγούμενων, για να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική και στην εκπαίδευση και στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα και ανάγκη, δεν είναι κόστος.

Είναι όλα τα παραπάνω άλλο ένα κριτήριο που πρέπει να σκεφτούν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες στον Δήμο Γόρτυνας, μπροστά στην κάλπη. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να μην παρασυρθούν από τις εκθέσεις ιδεών, που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των υποψηφίων στον Δήμο Γόρτυνας. Να σκεφτούν όλους τους λόγους που έχουν να στηρίξουν, στον αντίποδα όλων αυτών, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί